Hirmondo

Új nyujtódi létesítmény

Új nyujtódi létesítmény

A nyujtódi, felújításra váró Jakabos Ödön-iskola mögött található a Kézdivásárhelyhez tartozó település új sportlétesítménye. A multifunkcionális pályán futballozni és kosárlabdázni is lehet.

A kultúrotthonok felújítását követően az önkormányzat más tekintetben is gondol a Kézdivásárhelyhez tartozó ún. szatellit falvakra: Nyujtódon egy korszerű műfüves pályát építettek. Hasonló létesítmény a Sinkovits Sportpályán és a Nagy Mózes Líceumban is található, a nyujtódi létesítmény éjjeli megvilágítással is el van látva.

Hirdetés
Hirdetés

Lőrincz József nyujtódi falufelelős érdeklődésünkre elmondta: a pálya bérbe adásáért ő felel, nála vannak a kulcsok és a nyugtatömb, amiből bizonylatot állít ki. A tanács határozata értelmében a pálya óránként 60 lejért, illetve esti megvilágítással 90 lejért bármilyen időpontban igénybe vehető. „Lehet teniszezni, kosárlabdázni és focizni is” – mondta érdeklődésünkre a falufelelős, hozzátéve, hogy bár a létesítmény még tavasszal elkészült, a vírusveszély keresztbe tett a hivatalos átadási ünnepségnek.

A munkálatot saját költségvetésből valósította meg az önkormányzat Kovászna Megye Tanácsa résztámogatásával.

Hozzászólások