Felhívás!

Turizmus: felemás idény

Turizmus: felemás idény

Amennyiben az időjárás kedvez, lehet turistákra számítani: a Bálványosfürdőn panziót üzemeltető Daragus Attila tájékoztatása szerint július teljesen le van foglalva, augusztusra viszont vannak még szabad helyeik.

A hegyi turizmusnak egyébként az a jellemzője, hogy amennyiben esős nyár van, a kirándulók elkerülik az ilyen vidékeket. A bálványosi idegenforgalmat azonban egy sokkal súlyosabb tényező is befolyásolja, és ez az országútnak átminősített Kézdivásárhely–Sepsibükszád közötti út állapota.

„Mi azt gondoltuk, hogy ha átminősítik a megyei utat, abból hamarosan korszerű utat varázsolnak. Ezzel szemben július elejét írjuk, és sehol semmi mozgolódás. Sajnos, azt kell mondanom, hogy amíg gondozás szempontjából Kovászna megyéhez tartozott az út, sokkal hamarabb elvégezték legalább a kátyúzásokat. Most pedig nemhogy nagyobb munkálatokra, hanem a legelementárisabb tevékenységre sem került sor. Hamarosan panaszlevéllel fordulok a miniszterelnökhöz és az illetékes szaktárcához, mert úgy látszik, senkit sem érdekel a megyének ez a része. Idegenforgalom szempontjából ötven százalékot is visszahúz az út állapota” – vázolta a szomorú helyzetet Daragus Attila.

Hozzászólások