Felhívás!

Több munkálat zajlik Kovásznán

Több munkálat zajlik Kovásznán

Habár az idei tavasz legfontosabb kihívása a koronavírus-fertőzés megfékezése, az önkormányzat lehetőségei szerint végzi a tervezett városgazdálkodási, karbantartási, javítási és beruházási munkálatokat is – fogalmazott Gyerő József polgármester az önkormányzat tevékenységeket felsorakoztató értékelőjében.

A polgármester több pontban foglalta össze mindazon munkálatokat, amelyekkel most foglalkozik, vagy kivitelez majd az önkormányzat.

Tudatta, hogy a kivitelező átadta a Mihai Eminescu utcai közvilágítás kb. 3,4 km-es felújított szakaszát. A föld alá helyezték az elektromos vezetéket, 74 modern lámpatesttel ellátott új oszlopot állítottak és 2 új gyújtópontot üzemeltek be. Ugyancsak a közvilágítás korszerűsítéseként folytatják a tavaly elkezdett munkát, és további 230 lámpatestet szerelnek fel a település több utcájában.

Folytatják a központi járdák javítását. Jelenleg a Turista vendéglő sarka és az OTP Bank közti rövid szakaszon dolgoznak a munkások. Közbeszerzési eljárás alatt van és következik a Raiffeisen Bank – Iustin üzlet – Cec Bank – Orange üzlet közötti járdaszakasz.

A lakótelepi parkolók felújításán az idén is dolgoznak. A hivatal munkatársai a Bercsényi utcában készítik elő a terepet aszfaltozásra.

Az elöljáró arról is beszámolt, hogy a vonatkozó törvényes előírások módosulásának okán közbejött hosszabb kényszerszünet után újraindul a munka a sétatéri sportpályán. A nyár folyamán a kivitelezőnek át kell adnia a bázist.

Mindezek mellett zajlik a tavaszi karbantartási munkálat is: a városgondnoksági alkalmazottak fákat nyesnek és ültetnek, füvet nyírnak, parkosítanak, javítják a megrongálódott közterületi bútorzatot.

Ugyanakkor folyamatban van a 11 utcát érintő uniós pályázat építési munkálatainak elkezdéséhez szükséges műszaki-ellenőri szolgáltatás közbeszerzése. A tulajdonképpeni építési munkát – amint arról korábban beszámoltunk – már leszerződték. Számításaik szerint május első felében megköthetik az ellenőri szerződést és kiadhatjuk a munkakezdési parancsot.

– Kívánom mindannyiunknak, hogy hitben és reményben gyökerező türelemmel, egymást erősítve tekinthessünk a jövőbe ezekben az embert próbáló pillanatokban is, és bízzunk benne, hogy életünk az oly jól ismert keretei közé térhet majd vissza, nemsokára – üzente Gyerő József.

Hozzászólások