Felhívás!

Terepfutóverseny Kovásznán

Terepfutóverseny Kovásznán

Versenyre hívunk téged, hogy évről évre szívhasd magadba gyógyító levegőnket, hidratáld magad forrás- meg borvizünkből, miközben futva csodálhatod a Kárpát-kanyar tájait! Ezzel a mottóval hívja terepfutóversenyre az érdeklődőket a helyi Sport 4 All Egyesület. A Spring Trail Covasna 1001 október 26-án, szombaton zajlik.

Gocz Tibortól, a Sport 4 All alelnökétől megtudtuk: a Clermont szállóval, a KÉSZ építkezési vállalattal és helyi önkormányzattal közösen tervezett futóversenyt azzal a céllal szervezik meg, hogy ezáltal is népszerűsítsék a fürdőváros turisztikai adottságait. Megjegyezte, magának a rendezvénynek a nevében is többek között a spring angol szó itt nem a tavaszra értendő, hanem a forrásra, mivel Kovászna az 1000 borvízforrás városa, de ők „többet akartak”, s így lett 1001 a neve. A verseny célcsoportját egyaránt alkotja a fiatal és a felnőtt korosztály, ezért három különböző kategóriában lehet majd indulni.

Félmaraton: 23 km, szintemelkedés +1100 m (Clermont szálloda – Ceauseșcu-villa – relé – Pálfej pusztája (hidratációs pont: HP, ellenőrzési pont: EP1) – Begényes pusztája – Jakab-havas (fordulópont: HP, EP2) – Pojánka élvonala – Kétág-híd (HP, EP3) – Begényes pusztája – relé – Ceauseșcu-villa – Clermont szálloda. Félmaratoni szintidő: 5 óra a starttól.

Cross:11 km, szintemelkedés +600 m (Clermont szálloda – Ceauseșcu-villa – relé – Pálfej pusztája (forduló pont, hidratációs pont: HP, ellenőrzési pont: EP1) – Begényes pusztája – relé felé vezető útvonal – Ceauseșcu-villa – Clermont szálloda. Cross szintidő: 3 óra a starttól.

Családi táv: 4 km, szintemelkedés +170 m (Clermont szálloda – Ceauseșcu-villa – relé (forduló pont: HP) – Hankó kerülő út – Clermont szálloda.

Rajt délelőtt 10 órakor a Clermont szálló elől, ahonnan majd a kijelölt szakaszon (közutat alig érintve), térképekkel felszerelve indulhatnak a vállalkozó szelleműek. A benevezési díj 80 lej személyenként, a díjazás értéke 900 lej és 100 lej között mozog. Ez idáig 110 személy jelentkezett az eseményre, ám a szervezők további érdeklődőket várnak. Jelentkezni a springtrailcovasna.ro címen lehet.

Hozzászólások