Felhívás!

Röviden

Kórustalálkozó

Október 12-én, szombaton a Kovásznai Református Férfidalárda által szervezendő egyházi kórustalálkozó zajlik a belvárosi református templomban. A házigazdák mellett fellépő református dalárdák Pákéból, Tamásfalváról, Keresztvárról, és Kézdivásárhelyről érkeznek.

 

Székelyföld Napok Kovásznán

Október 13-án 10 órától a 10. Székelyföld Napok keretében a belvárosi reformátos templomban a Kelekótya együttes tart gyermekkoncertet. A belépés ingyenes, szeretettel várnak minden gyereket, családot. Október 17-én, csütörtökön 11 órától, szintén a Székelyföld Napok égisze alatt, a művelődési ház Ignácz Rózsa-termében Benkő Éva, a sepsiszentgyörgyi Guzsalyas Alapítvány vezetője interaktív mesefoglalkozást tart nulladik és I. osztályos gyermekeknek.

Továbbá október 16-án, szerdán 17 órakor a művelődési ház kiállító termében tartják a Brassói Magyar Képzőművészek csoportos tárlatának megnyitóját. A munkákat Dimény András brassói képzőművész méltatja, fellép a brassói Mátka Népdalcsoport.

Október 18-án, pénteken 17 órakor a Kádár László Képtárban Márton Árpád csíkszeredai festőművész életmű-kiállítását nyitják meg. A tárlatot Gazda József ny. tanár, műkritikus méltatja. Közreműködik a római katolikus egyház Cinke gyermekkórusa Péter Arthur plébános vezetésével.

 

Olvass többet!-konferencia

Október 19-én, szombaton 8.30-tól a Pro Csoma Sándor Egyesület és az Ady Endre Gimnázium partnerségében, a kovásznai önkormányzat főtámogatásával 2. alkalommal tartanak Olvass többet! határtalanul-magyarul nemzetközi konferenciát a művelődési ház Ignácz Rózsa-termében.

 

Kamarakórusok találkozója

Október 19-én, szombaton 17 órától a belvárosi református templomban, a Pastorala Kulturális Egyesület szervezésében tartják a XV. Háromszéki Kamarakórusok Találkozóját. Fellépő kamarakórusok: Sepsiszentgyörgyről a Cantus Firmus, a Pro Musica és az Unitárius Dalárda, Kézdivásárhelyről a Cantus, Pákéból a Református Dalkör, Székelyudvarhelyről a Szombatfalvi Református Gyülekezet Kórusa, valamint a kovásznai házigazda, a Pastorala Kamarakórus. A belépés ingyenes.

Hozzászólások