Tavaszi Zöld Napok

A Zöld Nap Egyesület idén április 12-14. között tizedik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Zöld Napokat. A háromnapos rendezvénysorozaton előadásokat, kerekasztal beszélgetést, szelektív hulladékgyűjtést, kiállítást, csemeteültetést szerveznek, de a kikapcsolódásról sem feledkeznek meg, lesz családi futás és kerékpár ügyességi verseny is.

Az esemény pénteken 9 órától szelektív hulladékgyűjtéssel kezdődik. A Gosp-Com Kft.-vel közösen a céhes városban két (a kaszárnya épülete és a sportcsarnok előtt), Nyújtódon további egy gyűjtőpontot állítanak fel, 10 órától a Sportszálló társalgójában pedig kerekasztal-beszélgetést tartanak hulladékGAZDÁLKODÁS címmel. A meghívottak között a város elöljárói mellett a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület, az Eco-Bihor Kft. és a Gosp-Com Kft. képviselői szerepelnek. Délután 17 órakor a Sinkovits Stadionban családi futással folytatódik a rendezvény, melyet partnerségben a helyi sportirodával szerveznek. A futóverseny végén ünnepélyes eredményhirdetésre és a legjobbak díjazására kerül sor.

Többéves hagyománya van már a gyermekek számára megrendezett ügyességi kerékpáros versenynek, mely partnerségben a Kendu Egyesülettel 18 órától a sportcsarnok melletti téren kerül lebonyolításra, ahol külön korosztályban fognak versenyezni az óvodások, elemi iskolások, V-VIII. osztályosok és az ifjak. Érdeklődni, jelentkezni a 0766-611066-os telefonszámon lehet.

Szombaton reggel 10 órakor a kézdivásárhelyi új református temetőben több száz csemete ültetésével folytatódik a rendezvénysorozat. A második nap zárásaként 17 órától a Vigadó Művelődési Ház Galériában egy tájgrafika kiállításra kerül sor. Papp Zoltán kép kiállítását Vetró Andás szobrászművész méltatja, valamint az alkotót Kis Emese mutatja be. A kiállítás színvonalát emelni fogja Kicsi Kincső-Kriszta szavalata és Lázár Kriszta, Béres Erika a Bod Péter Tanítóképző tanulóinak éneke Gligor Zoltán, zenetanár kíséretével.

Hagyományokhoz híven vasárnap a Vigadó Galériában előadások egész sorát hallgathatják végig az érdekeltek.

Hozzászólások
Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Május 24–26. között huszonhét olyan lenyűgöző természetfilmet nézhet meg ingyen a közönség, amelyeket 98 országból beérkezett 1400 pályamunkából válogattak a gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezendő ötödik természetfilm-szemlére. Ezeket az alkotásokat a Vadon Egyesület, valamint a gödöllői királyi kastélyban működő múzeum jó kapcsolatának köszönhetően ott és itt egyszerre vetítik majd.

Egy sikeres életút kiteljesedése

Egy sikeres életút kiteljesedése

Napjainkban sajnos ritkán fordul elő, hogy egy csinos, sikeres magyar lány, aki előtt a világ kitárult, egy kis porfészeknek tartott, ráadásul Magyarország jelenlegi határain kívül eső városkában telepedjen le, és nemzete múltjával, jelenével, jövőjével, illetve sorsának alakulásával kezdjen el foglalkozni. A nemrégiben Sepsiszentgyörgyre látogató G. Nagy Lilla Imolával ez történt. És nem jött üres kézzel, élete rezdüléseinek kottáját, a Délvidék titkai, Mit ér az ember, ha magyar című könyvét is magával hozta.