Felhívás!

Tavaszi Zöld Napok

A Zöld Nap Egyesület idén április 12-14. között tizedik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Zöld Napokat. A háromnapos rendezvénysorozaton előadásokat, kerekasztal beszélgetést, szelektív hulladékgyűjtést, kiállítást, csemeteültetést szerveznek, de a kikapcsolódásról sem feledkeznek meg, lesz családi futás és kerékpár ügyességi verseny is.

Az esemény pénteken 9 órától szelektív hulladékgyűjtéssel kezdődik. A Gosp-Com Kft.-vel közösen a céhes városban két (a kaszárnya épülete és a sportcsarnok előtt), Nyújtódon további egy gyűjtőpontot állítanak fel, 10 órától a Sportszálló társalgójában pedig kerekasztal-beszélgetést tartanak hulladékGAZDÁLKODÁS címmel. A meghívottak között a város elöljárói mellett a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület, az Eco-Bihor Kft. és a Gosp-Com Kft. képviselői szerepelnek. Délután 17 órakor a Sinkovits Stadionban családi futással folytatódik a rendezvény, melyet partnerségben a helyi sportirodával szerveznek. A futóverseny végén ünnepélyes eredményhirdetésre és a legjobbak díjazására kerül sor.

Többéves hagyománya van már a gyermekek számára megrendezett ügyességi kerékpáros versenynek, mely partnerségben a Kendu Egyesülettel 18 órától a sportcsarnok melletti téren kerül lebonyolításra, ahol külön korosztályban fognak versenyezni az óvodások, elemi iskolások, V-VIII. osztályosok és az ifjak. Érdeklődni, jelentkezni a 0766-611066-os telefonszámon lehet.

Szombaton reggel 10 órakor a kézdivásárhelyi új református temetőben több száz csemete ültetésével folytatódik a rendezvénysorozat. A második nap zárásaként 17 órától a Vigadó Művelődési Ház Galériában egy tájgrafika kiállításra kerül sor. Papp Zoltán kép kiállítását Vetró Andás szobrászművész méltatja, valamint az alkotót Kis Emese mutatja be. A kiállítás színvonalát emelni fogja Kicsi Kincső-Kriszta szavalata és Lázár Kriszta, Béres Erika a Bod Péter Tanítóképző tanulóinak éneke Gligor Zoltán, zenetanár kíséretével.

Hagyományokhoz híven vasárnap a Vigadó Galériában előadások egész sorát hallgathatják végig az érdekeltek.

Hozzászólások