Tavaszi nagytakarítás Kovásznán

Tavaszi nagytakarítás Kovásznán

Az önkormányzat megkezdte a zöldövezet előkészítését, illetve a tavaszi takarítást a város közterületein. Azonban a hó elolvadása után azzal is szembesülniük kellett, hogy számos szemétdomb keletkezett: ezek eltakarították, a szemetelők büntetésekre számíthatnak.

 

Gyerő József polgármester és Jeszenovics Károly alpolgármester számoltak be arról, hogy megtörtént a zöldövezetek kitakarítása, a virágágyások előkészítése. Ezen munkálat részeként befüvesítik a vajnafalvi Ifjúsági Parkot. Ugyanakkor közbeszerzés előtt áll a város, ami a Kovászna–Kommandó útszakasz karbantartási munkálataihoz szükséges.

A városvezetés csalódottságát fejezte ki a város területén keletkezett szemétdombok miatt, háztartási és ipari hulladékot egyaránt felhalmoztak azon felelőtlen személyek, akik nem értik meg, hogy az ilyen mértékű szemetelés nem csak köztisztasági, hanem közegészségügyi problémának is számít. A szemetelők közül jó néhányat azonosítottak, 100-1000 lej közötti büntetéseket is kiosztottak.

– Sajnos a megbüntetett szemetelők között olyan köztiszteletnek örvendő személyek is akadnak, akiktől nem számítottunk ilyen magatartásra – mondta Gyerő József, aki ezúton is felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben illegális szemétlerakást észlelnek, értesítsék az önkormányzatot.

Hozzászólások