Felhívás!

Színvonalas Legfarsang

Színvonalas Legfarsang

Négy kézdivásárhelyi középiskola 9–11. osztályos diákjai vettek részt pénteken a sportcsarnokban megtartott Legfarsangon. A közönség színvonalas produkciókat láthatott, úgy tűnik, évről évre jobban felkészülnek a megmérettetésre a diákok.

A Legfarsangon a Bod Péter Tanítóképző, a Református Kollégium, a Nagy Mózes Elméleti Líceum és az Apor Péter Szakközépiskola első két helyezett csapata vett részt, akiket a középiskolák előzetes farsangi mulatságán választottak ki. A közönséget Harai Tamás és Rancz-Gyárfás Hanna diák-műsorvezetők köszöntötték, és néhány szóban a bemutatandó produkciókat is ismertették.

Az első előadást a Bod Péter Tanítóképző XI. B. osztálya (osztályfőnök: Tuzson Erika Tünde) mutatta be, a műsor címe Lapjaink mindennapjai volt. Az előadás a nézőket azon az úton kalauzolta végig, amelyen minden egyedülálló végigmegy. Mivel mindannyian szeretetfüggők vagyunk, így könnyen azonosulni tudunk a sikeres írónővel, aki a nagy ő-re vár.

A Református Kollégium IX. A. osztálya (osztályfőnök: Madarász Éva) A vonal két oldalán című produkcióval rukkolt elő. Egy fiatal éveiben járó lányt a jó és rossz erők egyaránt megkörnyékezik. A zavarodottság útvesztőjéből próbál kiutat találni, amiben próbál neki segíteni a sors is, de nem jut dűlőre. A diákok azt a választ keresték az előadásukban, hogy ez okozhatja-e a vesztét a főszereplőnek.

Az Apor Péter Szakközépiskola X. A. osztálya (osztályfőnök: Szabó Izabella) a Charlie Chaplin és a rendőrök című előadást hozták tető alá. Produkciójukban a 20. század eleji amerikai nagyvárosok különböző társadalmi rétegéhez tartozó emberek életébe nyújtottak bepillantást minden idők egyik legnagyobb komikusa, Charlie Chaplin segítségével. A Nagy Mózes Elmélet Líceum XI. A. osztálya (osztályfőnök: Dáni Zsuzsa) egy nagyon humoros előadással lépett „színpadra”, ismerős helyszínnel, de nem mindennapi cselekménnyel elevenedett meg a Vaknyugat. A filmekből ismert, megszokott szerepkörök ellenére a közönség egy igazi western történet részeseivé válhatott a túlfűtött, olykor kiszámíthatatlan cselekményekben.

A Bod Péter Tanítóképző X. A. osztálya (osztályfőnök: Len Rita) nem kis energiát fektethetett a Hódítsuk meg Arzénát! című műsorukban, hiszen felvezető szövegként átírták Petőfi Sándor János vitézét, amiből egy strófát közzé is teszünk: „Tüzesen süt le a nyári nap sugára / Az ég tetejéről magos Déva várára. / Fölösleges dolog sütnie oly nagyon, Krubinak úgy es nagy melege vagyon.”

A Református Kollégium XI. A osztálya (osztályfőnök: Farkas Ferenc) az És ti mit szívtok? című műsorral rukkolt elő. Három jómadár fesztiválozni indul, azonban nem számítanak arra, hogy a helyzet „magaslatán”, hallucinációk közepette jutnak el különböző kultúrákhoz, így ismerve meg azokat, de ugyanakkor magukat is jobban megismerik.

Az Apor Péter Szakközépiskola X. R. és XI. R. osztályai (osztályfőnökök: Soare Alina Elena és Onică Maria ) közös csapattal léptek fel, a Jóságos boszorkányok előadást mutatva be. A történetük szerint a jó boszorkányok erdei tisztására téved az emberi gonoszságot képviselő szereplő, aki fel akarja dúlni azok nyugalmát, meg akarja nyerni őket gonosz tetteinek kivitelezéséhez.

A Nagy Mózes Elméleti Líceum X. A osztálya (osztályfőnök: Nagy-Babos Edit) a Két-fél-én című műsort mutatta be. A produkció azt firtatta, hogy ismerjük-e eléggé önmagunk, biztosak lehetünk-e abban, hogy azok vagyunk, akinek magunkat hisszük? Milyen erőknek engedelmeskedünk?

A háromtagú zsűri a mintegy kétórás előadás után rangsorolta a produkciókat. Első helyezett lett a Nagy Mózes Elmélet Líceum XI. A. osztálya, ők egy tortát, és a Vibe Fesztiválra szóló, egyhetes belépőt nyertek, ez mellé járt még egy-egy Pista Bá-figura az osztálynak és az osztályfőnöknek.

Ezüstérmes lett a Református Kollégium XI. A osztálya, ők egyhetes Sic Fest-bérletet kaptak, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Bod Péter Tanítóképző XI. B. osztályának a diákjai állhattak fel, ők egynapos belépőt nyertek a Sic Festre.

A zsűri két különdíjat is osztott, ezeket a Nagy Mózes Elméleti Líceum X. A és az Apor Péter Szakközépiskola X. A. osztályai kapták.

Hozzászólások