Felhívás!

Szemorvosi rendelő nyílt Baróton

Szemorvosi rendelő nyílt Baróton

Május első hetétől szemészeti rendelő kezdte meg működését Baróton, ami nemcsak a helyieknek, de egész Erdővidéknek igencsak jó hír, hiszen mindezidáig Sepsiszentgyörgyre, vagy esetleg Székelyudvarhelyre kellett utazniuk azoknak, akik ilyen szakorvosi vizsgálatra szorultak.

Dr. Béres Hajnalka sepsiszentgyörgyi szemész főorvos hétfőn csupán a második alkalommal jött Barótra, az OTP Bank felett nyitott rendelőjébe, de máris tucatnyian várták, köztük idősek, és szüleikkel levő gyermekek is.

Mint mondta, elsősorban rájuk gondolt, amikor elhatározta, hogy rendelőt nyit Erdővidéken. Ez a két korcsoport ugyanis, a gyermekek és az öregek, a szembetegségek által a legérintettebbek, számukra az Erdővidéken alkalmi jelleggel megforduló optikusok nem jelenthettek megoldást.

– Ezt a két korcsoportot ráadásul az aktív életkorban levő emberek kellett hordozzák szemorvoshoz, ők is időt és pénzt veszítettek ezáltal. A baróti rendelő megnyitása egyben nekik is segítség ebből a szempontból – emelte ki a doktornő.

Dr. Béres Hajnalka hétfőn 15.30 és 18 óra között rendel Baróton, a többi hétköznapon, keddtől péntekig dr. Teklesz Zsuzsa baróti szemorvos várja ugyanott a betegeket, 15.30 és 18 óra között

– Egy állandó jelleggel Baróton tartózkodó szemorvos képzésében is segítek. Ahogy én is annak idején Cheresteș doktortól tanultam, most a magam rendjén én is segítséget nyújtok a fiatal Teklesz doktornőnek, átadva neki tapasztalatomból – nyomatékosította erdővidéki rendelőjének egy harmadik hozadékát is a doktornő.

Kitért arra is, hogy az erdővidéki idősebb emberek, mint ahogy más orvoshoz is, szemorvoshoz is általában meglehetősen későn fordultak eddig, problémáikat elhanyagolták. Béres doktornő tapasztalata szerint Erdővidék ebből a szempontból igencsak kullogó helyen áll még Kovászna megyei viszonylatban is

– Az itteni időseknek most már a távolság nem lehet ok arra, hogy ezentúl is csak akkor forduljanak szemorvoshoz, amikor már elveszítették látásukat. Ugyanúgy fontos, hogy hatéves koráig minden gyermeket legalább egyszer lásson egy szemorvos, hiszen ez az a kor, amikor felnőtté válik a szem, amilyen a látásunk ekkor, olyan marad a későbbiekben is – tanácsolta.

Az új szemészeti rendelőjét illetően Béres doktornő bizakodó, máris sok pozitív visszajelzést kapott. Bár nem kis befektetésébe került azt berendezni, kialakítani, mégis, mint összegzett, elsősorban nem az érdekli, hogy ez a beruházás mikor térül meg neki, hanem örvend, hogy a rendelő révén az erdővidékiek segítségére lehet, számára ez a legfontosabb.

Hozzászólások
Kezdődik a poszt-Bocsárdi éra

Kezdődik a poszt-Bocsárdi éra

Az új idők kihívásaihoz jobban alkalmazkodó, kreatív és vízióval rendelkező, áldozatra képes és a társulatban is elfogadott személyt keresett Bocsárdi László a maga helyére, miután tegnap bejelentette döntését: 2020 óta érlelődő szándékát valóra váltja, és jövő októberig, menedzseri megbízatása lejártáig lemond a színház vezetéséről, aligazgatóként folytatja tevékenységét, a vezetői posztra pedig Pál Ferenczi Gyöngyi társulati tagot nevesíti.