Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN

Korszerű buszok Kovásznán

Gyerő József polgármester tájékoztatott, hogy a helyi személyszállítást, közszolgáltatást végző cég két, nagyobb kapacitású, légkondival felszerelt autóbuszt helyez üzembe, a szolgáltatás minőségének javítása céljából. Az elöljáró megjegyezte, hogy mind a lakosság, mind a fürdővendégek részéről régi kérés volt a városi buszjárat korszerűsítése.

Bővítenék a sípályát

A nemrég megtartott rendkívüli tanácsülésen a kovásznai testület jóváhagyta, hogy az önkormányzat pályázhasson a LEADER keretében a Lőrincz Zsigmond sípálya bővítésére: egy beléptető kapu, illetve egy nagykapacitású vízpumpa megvásárlásához, ez utóbbit a hóágyúhoz vennék. Az önkormányzat a határidőn belül, vagyis október végéig teszi le a pályázathoz szükséges iratcsomót.

Kórustalálkozó

Október 27-én, pénteken 18 órától a központi református templomban a kovásznai Pastorala Kulturális Egyesület szervezésében tartják a 13. Háromszéki Kamarakórusok Találkozóját. A rendezvényre a belépés ingyenes, minden zenekedvelőt szeretettel várnak.

Alkotó és prózamondó verseny

Október 28-án, szombaton 9 órától a Városi Művelődési Ház Ignácz Rózsa-termében tartják az Ignácz Rózsa irodalomalkotó és prózamondó versenyt, ahol a díjazás után megtekintik az Ignácz Rózsa-emlékszobát, majd koszorúznak az emléktáblánál, az írónő szobránál. A rendezvényre a belépés ingyenes.

Magyar nóta cigányvarázzsal

November 7-én, kedden 19 órakor a Kovásznai Művelődési Központban lép fel Vadász Károly és zenekara, valamint Koós Éva és Ábrám Tibor a Magyar nóta cigányvarázzsal című összeállítással. Helyfoglalás, jegyek elővételben a Városi Művelődési Házban, a 0267 340394-es és a 0744 364250-es telefonszámokon naponta 8-15 óra között.

Hozzászólások