Felhívás!

Röviden

 

Aszfaltozások Kézdiszentléleken

A kézdiszentléleki önkormányzat elkészített egy pályázatot a Kiskászon és Szentlélek közötti, a Perkőn átvezető földút aszfaltozására. A tervbe belefoglalták a volt szentléleki kollektív felé vezető, részben kockaköves út modernizálását is, ezt egészen a Kézdivásárhely felé vezető út végéig korszerűsítenék. Aszfaltoznák a kézdiszentléleki templommal szemben levő, a volt gépállomás (SMA) felé vezető utcát is, valamint azt, amelyik a Porondon keresztül a kővári útletérőig tart.

Szárazpatakon rehabilitálják a kultúrotthont

A szentléleki és a kővári kultúrotthonok rendbetétele után a szárazpatakin a sor, hogy felújítsák. Hamarosan megtörténik a közbeszerzés, és amint eldőlt, ki az építő, kezdődhet a munkálat.

Vaddisznó nincs, medve van

Pár évvel ezelőtt Kőváron több ízben feltűnt a medve, és a vaddisznók is sok kárt okoztak. Idén vaddisznót még mutatóban sem láttak – tudtuk meg a falubeliektől –, viszont három medvéről van tudomásuk. Két bocsos anyamedvéről van szó, meg egy magányos példányról. Jelentős kárt eddig még nem okoztak, de a település környékén kószálnak.

Hozzászólások