Felhívás!

Két rendezvény egyszerre

Két rendezvény egyszerre

Június 10-én lesz, amire rácsodálkozni Kézdiszentléleken, ugyanis egy időben tartják a Felsőháromszéki Huszártalálkozót és az Erdélyi Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál.

 

Idén VIII. alkalommal rendezik meg a háromszéki huszártoborzót, melyet idéntől a szervező Székely Virtus Hagyományőrző Egyesület és a megyei tanács Kiss Sándor huszárezredes, a 11. Székely Határőr Huszárezred hősi parancsnoka emlékének ajánl. A toborzó csapatok az esemény útvonalába eső háromszéki települések önkormányzatainak fő támogatását élvezik, így Kézdiszentléleken mintegy nyolcvan huszár vendégeskedik majd.

A kézdiszentléleki toborzót szombaton, a Porondon tartják 9–9.45 között. 9.45–10.30 vonulás Kővárra, 10.30–11.15 huszártoborzó Kőváron, majd vonulás Kiskászonba. Onnan perkői úton haladnak tovább Kézdiszentkereszt felé, a nap utolsó állomása pedig Esztelneken lesz. Balogh Tibor polgármester tárgyalásokat folytat a szervezőkkel, hogy a huszárok a Perkőt is érintsék útjuk során, hogy a táncfesztivál résztvevőinek is jusson az élményből.

Hozzászólások