Felhívás!

Röviden

ondoskodnak az iskoláról
A helyi önkormányzat támogatásának köszönhetően számítógépekkel és nyomtatóval gazdagodott a Zabolai Általános Iskola informatika laborja, ugyanakkor fűtésgondjai sem lesznek az intézménynek, ugyanis a polgármesteri hivatal már az idei évre is ellátta őket tüzelőanyaggal.

Hótalanítás
a községben
A havazás nem okozott gondot a községben, ugyanis a Zabolán áthaladó megyei útról a megyei tanács, míg a községben levő utak karbantartásáról a helyi önkormányzat gondoskodik. Fejér Levente elöljáró elmondta, az önkormányzat saját gépeivel, egy talajmegmunkáló géppel és egy traktorral oldja meg a hótalanítást.

Télen is jó
a szauna
Orbaiszék egyetlen szaunája, a székelypetőfalvi népi feredő télen is várja azokat, akik pénztárcabarát, kellemes környezetben pihennének. A falu végén található, fából készült, finn stílusú szaunában való lazulás mellett lehetőség van a szabadtéri fürdőkád használatára is, amelyben rendhagyó módon melegítik a vizet: tüzet raknak alá. Both László, a szauna gondnoka kérdésünkre elmondta, nem csak a nyár folyamán, hanem télen is érkeznek vendégek a 15 férőhelyes szaunába. Az üdüléshez mindössze a helyi önkormányzat által biztosított tűzifát kell megfizetni (5 lej). Érdeklődni a 0757.528.887-es telefonszámon lehet.

Hozzászólások