Hirmondo

RÖVIDEN

RÖVIDEN

Sok szemét gyűlt össze

Május 15-én, szombaton tartott szemétszedési akciót a Fiatalok Kovásznáért Szervezet a fürdővárosban. A FIKOSZ tagjaihoz csatlakozott Olteán Csongor, az ifjúsági és sportminisztérium államtitkára, Kelemen Szilárd Péter és Antal Balázs, a Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke, illetve ügyvezető elnöke, valamint a kovásznai önkormányzat munkatársai és 4 segíteni kívánó önkéntes. A 33 tagot számláló csapat összesen két teherautónyi szemetet gyűjtött össze a város egy részéről. Sinka Norbert, a FIKOSZ elnöke elmondta, a szemétszedést bográcsozással zárták. „Szeretném megköszönni a városvezetésnek, hogy mindig támogatják a munkánkat, ahogyan ez alkalommal is tették, ugyanis a Gos-Trans-Commal közösen biztosították a szemét elszállítását – tette hozzá.

Váradon a kovásznai művészek

Szombaton nyitották meg a nagyváradi Varadinum Fesztivál keretében a kovásznai kortárs képzőművészek közös tárlatát. A kiállításon a textíliákon, festményeken, szobrokon, domborműveken, grafikákon és fotókon kívül a fürdővárosi Kőrösi Csoma Sándor Líceum tehetséges diákjainak rajzait is bemutatták. A fiatalok felkészítő tanára Domokos Bíborka.

Szépülnek a közterek

Elkezdték kihelyezni a virágcserepeket a közterekre az önkormányzat munkatársai, oszlopokra, hídkorlátokra kerülnek a virágok. Gyerő József polgármester szeretné megkérni a lakosokat, hogy felelősségteljesen viszonyuljanak a munkájukhoz. „Ne bántsák a virágokat, ne törjék le, ne dobják a patakba, ne vigyék haza. Ne hamuzzanak bele, ne szemeteljenek, nem kuka, hanem dísznövény, amely arra hivatott, hogy szebbé tegye a várost. Óvjuk meg, mert mindannyiunk pénzéből vásároltuk és helyeztük ki” – hangsúlyozta.

Hozzászólások