Felhívás!

RÖVIDEN

Húsvétra hangolva

Jövő kedden, március 30-án 17 órakor tekinthető meg a Háromszéki Írott Tojások nevű kiállítás a Kovászna Városi Művelődési Ház udvarán. A tárlat Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a kovásznai művelődési ház közös szervezésében jön létre.

Nagy hó, kevés gép

A múlt heti havazó után özönlöttek az önkormányzatot elmarasztaló kommentek és bejegyzések a Facebookon, amelyekben arra panaszkodtak, hogy a hivatal munkatársai későre reagáltak az időjárási viszonyokra, így az utak és járdák adott ponton járhatatlanná váltak.

– Rövid idő alatt nagy mennyiségű, súlyos, nedves hó esett a városunkra. Időben elkezdtük a hótalanítást, de sajnos a folyamat közben több gépünk is meghibásodott. Ezért a főutakra koncentráltunk, így a mellékutcákba a vártnál és tervezettnél később értünk be. Ott ez idő alatt felgyűlt a hó, nehezebb volt kinyomni – mondta el Kopacz Levente városgondnok.

Hozzátette, két nap alatt sikerült a város 90 százalékát hótalanítani, kivéve a járdákat, amelyeket kézzel kellett tisztítani, mivel a gépezetek nem megfelelőek ekkora mennyiségű és ilyen súlyú hóréteg kezelésére. Az önkormányzat munkatársai szeretnék megköszönni mindazok támogatását, akik látva a küszködésüket, segítségükre siettek, akár fizikai munkával, akár gépekkel.

– A kőrösi fiatalok például, amikor az utolsó gépünk is elromlott, elkérték a hóekénket, szereztek egy traktort, és eltakarították Csomakőrös területéről a havat – tette hozzá Gyerő József polgármester.

Az elöljáró kiemelte, köszöni azok munkáját, akik eleget téve törvényes, polgári és erkölcsi kötelezettségüknek, vették a fáradtságot, és saját házuk előtt lévő havat elhányták.

Hozzászólások