Felhívás!

Röviden

Tavaszi takarítás

Az önkormányzat felkéri a község lakóit, hogy takarítsák ki, és tartsák tisztán a kapujuk előtti utcarészeket, valamint szedjék rendbe az ott található virágágyásokat. Idén is kötelező a fogatosok számára a trágyafelfogó zsák használata.

Még több rózsa

Az elkövetkező hetekben újabb, Csombordról hozott rózsatöveket osztanak szét a helyieknek, tovább bővítve a már meglévő közel kétezres rózsaállományt, amely a bodoki porták elejét ékesíti.

A társ a házasság alapja

A házasság hete alkalmából, február 19-én, vasárnap istentisztelet keretében újra felújították fogadalmukat a 10, 25, 50 és 60 évvel ezelőtt egymásnak hűséget fogadott házaspárok. A bodoki református gyülekezeti teremben megtartott istentiszteleten Roth Levente lelkipásztor igehirdetésében a házastársi kapcsolat fontosságát emelte ki.

Azok a házastársak, akik együtt tudnak maradni, együtt tudnak imádkozni – fogalmazott. Nem jó az embernek egyedül lenni, írja a Szentírásban. Nem jó magányosnak lenni, ezért Isten megteremti Ádámnak a segítő társat, Évát. Az igehirdetésben az is elhangzott, hogy a Fennvaló azért helyezte a házastársakat egymás mellé, hogy támogassák egymást. A házasság alapja nem más, mint az egyedi kapcsolat, amely során a párok összecsiszolódnak, hasonlítani kezdenek egymásra úgy értékrendben, mint küllemben. Az együtt töltött idő során meg kell harcolni a harcokat, és meg kell találni a közös utat. Isten mindenkinek azt a társat adja, akire a leginkább szüksége van. Célja van velünk, a társunk által tesz azzá, akivé válnunk kell. A lelkipásztor szerint a házasság nem az ígéret földje, hanem pusztai vándorlás, tele nehézségekkel és örömekkel. Az út, a vándorlás a fontos, a megélt pillanatok.

Hozzászólások