A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

A nőket ünnepelték

A nőket ünnepelték

„Szeretettel és hálával tartozunk néktek, kik az életünket szebbé és boldogabbá tettétek. Mellettünk vagytok egy életen át, hűségünket, szeretetünket nyújtjuk cserébe érte át” – hangzott el a nőnapi köszöntő március 8-án a bodoki József Attila Kultúrotthonban, ahol közel kétszáz nyugdíjas községbeli asszonyt köszöntöttek.

Fodor István polgármester kifejtette, fontosnak tartják, hogy a pár évvel ezelőtt elindított kezdeményezést tovább ápolják, hiszen ezáltal is örömet szerezhetnek a nyugdíjas asszonyoknak. S bár tudvalevő, hogy a női lélek érzékeny és szeretetre éhes, nemcsak az évnek ezen a napján kívánja a törődést, mégis boldogsággal tölti el az a kényeztetés, amelyet ezen a napon kap – fogalmazott az elöljáró.

Az eseményen a református egyházközség Napsugár gyerekkórusa kedveskedett az egybegyűlteknek Pászti Miklós virágénekeivel, Kodály- és Bartók-dalokkal, valamint Bárdos Lajos gyerekkarra írt kétszólamú műveivel. A szavalatok mellett a bodoki Veresbegy néptánccsoport előadása színesítette a műsort, de fellépett az esemény rendszeres támogatója, Szilágyi István és az általa vezetett sepsiszentgyörgyi Aranyszívek Nyugdíjas Egyesület dalköre, akik egy rövid vígjátékot is előadtak, továbbá az asszonyok Bodor Andreától csángó dalokat és Orbán Bara Gábor nótacsokrából is hallhattak.

Hozzászólások
Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

A vallásszabadság tordai kihirdetésének 450. évfordulója tiszteletére 450 km hosszú lovas zarándoklatra vállalkoztak 2018. július 7–21. között egy bő tucatnyian Erdélyből és Magyarországról. A székelyderzsi és oklándi unitárius egyházközségek által szervezett kéthetes zarándoklatról készült kisfilmet csütörtök este mutatták be a Bod Péter Megyei Könyvtárban. Levetítése után a jelen lévő zarándokok megosztották élményeiket a közönséggel.