Hirmondo

RÖVIDEN

Sárga lett Kovászna

Mivel az utóbbi napokban túllépte az 1 ezreléket a fertőzöttségi mutató a fürdővárosban, az oktatási intézmények keddtől a sárga forgatókönyv szerint működnek. Ily módon az 5-7. és a 9-11. osztályos diákok számára online folytatódik az oktatás a héten.

Online is lehet adót fizetni

Kovásznán a gazdasági igazgatóság pénztárában készpénzzel, bankkártyával, illetve online a ghiseul.ro weboldalon lehet kifizetni az éves adókat és illetékeket. Utóbbi felület már második éve működik a városban, azonban kevesen élnek a lehetőséggel – mondta el Bagoly Zsolt, a polgármesteri hivatal gazdasági igazgatóságának vezetője. A kifizetés két szemeszterre van osztva, az első részletet március 31-ig kell befizetni, a másodikat pedig szeptember 30-ig. Viszont aki március végéig kifizeti a terület-, épület- és autóadóját teljes egészében, 10 százalékos kedvezményben részesül. Ez a speciális adókra nem vonatkozik. 2021-re az adók Kovásznán nem növekedtek, csupán a törvény által előírt inflációs ráta emelt rajtuk.

A hét művésze

A hét művésze címmel új sorozatot indított a városi művelődési ház. Ebben azokat a művészeket mutatják be, akik az évek során adományozott munkájukkal gyarapították a kovásznai Kádár László Képtár állandó gyűjteményét. „Ezúton is köszönjük az adományokat, köszönjük, hogy a kovásznai művelődési élethez ilyenformán hozzájárultak, évekre, évtizedekre lekötelezve bennünket, irányt és példát mutattak nekünk és az elkövetkező alkotók generációinak” – írják közleményükben a művelődési ház munkatársai. A műalkotásokat Crețu Octav fényképezte. A sorozatot a művelődési ház Facebook-oldalain lehet nyomon követni, minden hétfőn 17 órakor új képzőművészt mutatnak be: www.facebook.com/coccovasna.muvhaz, www.facebook.com/CocCovasna. Ezen a héten a Jakobovits Miklós (1936, Kolozsvár – 2012, Nagyvárad) a hét képzőművésze, akinek hat alkotása szerepel a képtár tulajdonában.

Hozzászólások