Hirmondo

RÖVIDEN

RÖVIDEN

Háromszéktől Hollywoodig 

A kovásznai Kádár László Képtár ismét látogatható a Dienes Andor – Háromszéktől Hollywoodig című kiállítás. A Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és a házigazda Kovásznai Városi Művelődési Ház – Kádár László Képtár által szervezett esemény célja bemutatni mindazt, amit a kézdivásárhelyi születésű Dienes Andor (1913–1985) fotóművész, világhírű sztárfotós megvalósított.

A Háromszéken kevéssé ismert művész André de Dienes néven vált híres hollywoodi sztárfotóssá, akit Marilyn Monroe (képünkön) felfedezőjeként és jegyeseként, a díváról készült legjobb fényképek szerzőjeként, illetve az amerikai sztárfotózás megújítójaként tartanak számon. Ugyanakkor szakmai teljesítményére is büszke lehet a szülőföldje: kreatív és poétikusan művészi aktfotózása, korát messze megelőzően szürrealista, innovatívan montázsolt képei legalább olyan fontosak, mint a Marilynről készült sorozatai.

Nyitvatartás hétköznapokon 11–16 óra között, a belépés ingyenes. További információk a 0770.420.087-es vagy 0267.340.394-es telefonszámon. Szervezett csoport esetén (előzetes egyeztetés alapján) vetítettképes előadást tart a művész életpályájáról Imreh István, a Megyei Kulturális Központ igazgatója. Kötelező a védőmaszk viselete és a 2 méteres távolság betartása.

Gazdáné Olosz Ella Galéria

A művésznő reprezentatív alkotásaiból álló gyűjteményes kiállítás a művelődési házban a könyvtár órarendje szerint (keddtől-péntekig 9–17 óra között, szombaton 9–14 óra között) újra megtekinthető. A belépés ingyenes. Látogatáskor kötelező a védőmaszk viselése és a 2 méteres biztonsági távolság betartása az egyéni látogatók vagy családok között. További információk a 0770.420.087-es vagy 0267.340.394-es telefonszámon.

Hozzászólások