Hirmondo

Röviden

Munkálatok

Jeszenovics Róbert-Károly alpolgármestertől megtudtuk, a kovásznai önkormányzat folytatja a tavaly megkezdett közvilágítás-felújítási munkálatot, a lámpatesteket takarékos LED-re cserélik. A tavaly 24 utcában újítottak, idén 31 utcában 240 lámpatestet cserélnek ki. Ezek a következők: Fenyves, Tóth, Borvíz, Kis, Barabás Miklós, Virág, Petőfi Sándor, Gát, Bartók Béla, Timár, Iskola, Ignácz Rózsa, Hóvirág, Ștefan cel Mare, Hősök Tere, Székely, Testvériség, Kovásznai Sándor, Kőbánya, Cuză Vodă, Tisztás, Víz, Ősz, Tudor Vladimirescu, Csillag, Körtefa, Horea Cloșca és Crișan, Tavasz, Korház, Dsida Jenő és Kőrösi Csoma Sándor.

Az elöljáró a városban zajló karbantartási munkálatokról is beszámolt. Többek közt újrafestették a városközpontban levő lámpatesteket, a Fenyő és a Szabadság utcákban a kisebb hidakra védőkorlátokat szereltek. Előkészítették a Bercsényi utcában levő parkolót az aszfaltozásra, amelynek a közbeszerzése folyamatban van. Ezt megelőzően kicserélték a szegélyköveket és következik a zöldövezet kialakítása.

Közúti irányjelző táblákat cseréltek ki a város sepsiszentgyörgyi, illetve kézdivásárhelyi bejáratánál és a piac előtt. Az új irányjelzők korszerű, energiatakarékos, LED-es megvilágítással rendelkeznek. Nekifogtak a kövezett mellékutcák gyalulásának, tömörítésének, és ahol szükséges ott köveznek is.

Folyamatba van a zöldövezetek karbantartása, a virágos övezetek szépítése. Ugyanakkor kihelyezték a villanyoszlopokra és védőkorlátokra a virágokat, amelyekből sajnos már többet is elloptak. A városvezetés megkéri a lakókat, amennyiben ehhez hasonlót észlelnek, értesítsék a rendőrséget vagy az önkormányzatot, ugyanis a város arculata mindannyiunk érdeke.

 

Emlékezés

Május 31-én, a Magyar Hősök Napja alkalmából a kovásznai hősökre emlékeztek a helyi temetőben levő első és második világháborús emlékműnél az MPP és az Orbaiszéki Vitézi Rend szervezésében. A főhajtás keretében imát mondtak és koszorúztak a résztevők.

 

Akció

A polgármesteri hivatal két-két maszkot ad ajándékba minden 65 évnél idősebb kovásznai lakosnak (ezeket június 5-ig leget átvenni a művelődési ház udvarán található szociális irodából), 10.000 lejt különítettek el erre a célra. Összesen 1964 célszemélyt tartanak nyilván a városházán.

Hozzászólások