Felhívás!

Röviden

Emlékkiállítás

Február 12-én, vasárnap 12.30-kor a Kovásznai Kádár László Képtárban emlékkiállítást tartanak Gazdáné Olosz Ella (1937–1993) születésének 80. évfordulója alkalmából. A tárlatot Vécsi Nagy Zoltán művészettörténész méltatja, közreműködik a Szántó Kinga karnagy vezette helyi Pastorala kamarakórus.

Jurta-bemutató

Február 16 és 17-én, csütörtökön és pénteken 8, 10 és 12 órakor a művelődési ház Ignácz Rózsa termében a Kalibáskő Gyerekvilág szervezésében Rovásírás és totemizmus – a jurta szerkezete és belakása – ősmagyar viselet címmel tartanak előadást negyedik osztálytól felnőtt korosztálynak. A rendezvény célja felkelteni a gyerekek kíváncsiságát és további érdeklődésre, kutatásra buzdítani őket, példaképeket kínálni, ezzel megalapozva identitástudatukat, hovatartozásuk érzését.

Ugyanakkor Száll a madár, száll az ének. Két fiáról szép Enéhnek címmel a Kalibáskő Gyerekvilág a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban a 3–5. osztályosok részére csapatösszerázó irodalmi – történelmi játékot tart a magyar eredetmondákra építve. Céljuk a tanórák élményszerű kiegészítése, a történelemmel való első találkozás, a múlt megismerése és annak feldolgozása belső átélés és cselekvés útján. A játék a Rege a csodaszarvasról, Emese álma, Isten kardja, a Hadak útja, a Vérszerződés és Árpád, a honalapító című mondákat dolgozza fel. Hét próbatétel megoldásával kell eljutni az, Ural hegységtől Pannóniába. A tevékenységekre a részvételi díj 6 lej/fő. Időpontfoglalás Kovács Ildikónál a 0744.778.519-es telefonszámon.

Lecsó Macsó

Február 24-én 17 és 20 órakor a művelődési központban a Gruppen-hecc társulat bemutatja Lecsó macsó és egyéb zöldségek című produkcióját. A 25 lejes jegyek elővételben a művelődési ház jegypénztárában vásárolhatók vagy a 0762.674.516-os telefonszámon igényelhetők.

Hozzászólások