Felhívás!

Négy csapat mérkőzött

Négy csapat mérkőzött

Szombaton a művelődési központban megrendezett gálaműsorral értek véget a Kovászna Megyei Középiskolások Szövetségének szervezésében, a Háromszéki Ifjúsági Tanáccsal és a Fiatalok Kovásznáért Szervezettel partnerségben első alkalommal tető alá hozott diáknapok.

A csütörtökön rajtolt, közel 100 fiatalt megmozgató rendezvényen a három kovásznai, illetve egy kommandói csapat tagjai különböző szórakoztató vetélkedőkön bizonyították rátermettségüket.

Az első három helyen a fürdővárosi csapatok végeztek, legjobbnak az Iceameg (Barthi Dóra, Luka Katalin, Fekete Miklós, Farczádi Csongor, Bende Beáta, Papp Tas László, Bajkó Róbert, Bajkó Norbert, Nagy János, Barti Lehel) bizonyult, ők SIC Fest-belépőket nyertek. Második helyezést az Inteam (Gergely Kovács Máté, Gáspár Vanda Paula, Bajkó Nimród Csaba, Opra Eszter, Kiss Eszter, Szabó Tamás, Szabó Kamilla, Farczádi Tivadar, Balogh Zoltán) ért el, ők oklevelet kaptak, csakúgy, mint a harmadik helyezett Necsesszle (Deák Gellért Gedeon, Csoma Nóra, Szántó Annamária, Beke Tímea Anett, Papp Gyopárka, Csoma Orsolya, Molnár Gergely, Gábor Botond Nórbert) tagjai. A két legaktívabb versenyző, Barti Lehel (Kovászna) és Daczó Sándor (Kommandó) belépőt nyert a Double Rise Fesztiválra.

Antal Balázs, a KOVAKŐ elnöke elmondta: nyáron megismételnék a diáknapokat Kovásznán.

Hozzászólások
Középmezőnyben vagyunk

Középmezőnyben vagyunk

A július 5-én közzétett végleges érettségi eredmények szerint (amelyet érdemben már nem módosíthat az a pár ezután megszülető jegy, azaz a betegség vagy elkülönítés miatt ezután érettségiző 141 diák teljesítménye) az idei érettségizők országos átmenési átlaga 64,5%, a 2020-as évfolyamra vetítve ez a szám 71,9%, a korábbi évfolyamoké pedig 27,7%. Megyénkben ezek a számok a következőképpen alakulnak: 69,65, illetve 30,89%.