Négy csapat mérkőzött

Négy csapat mérkőzött

Szombaton a művelődési központban megrendezett gálaműsorral értek véget a Kovászna Megyei Középiskolások Szövetségének szervezésében, a Háromszéki Ifjúsági Tanáccsal és a Fiatalok Kovásznáért Szervezettel partnerségben első alkalommal tető alá hozott diáknapok.

A csütörtökön rajtolt, közel 100 fiatalt megmozgató rendezvényen a három kovásznai, illetve egy kommandói csapat tagjai különböző szórakoztató vetélkedőkön bizonyították rátermettségüket.

Az első három helyen a fürdővárosi csapatok végeztek, legjobbnak az Iceameg (Barthi Dóra, Luka Katalin, Fekete Miklós, Farczádi Csongor, Bende Beáta, Papp Tas László, Bajkó Róbert, Bajkó Norbert, Nagy János, Barti Lehel) bizonyult, ők SIC Fest-belépőket nyertek. Második helyezést az Inteam (Gergely Kovács Máté, Gáspár Vanda Paula, Bajkó Nimród Csaba, Opra Eszter, Kiss Eszter, Szabó Tamás, Szabó Kamilla, Farczádi Tivadar, Balogh Zoltán) ért el, ők oklevelet kaptak, csakúgy, mint a harmadik helyezett Necsesszle (Deák Gellért Gedeon, Csoma Nóra, Szántó Annamária, Beke Tímea Anett, Papp Gyopárka, Csoma Orsolya, Molnár Gergely, Gábor Botond Nórbert) tagjai. A két legaktívabb versenyző, Barti Lehel (Kovászna) és Daczó Sándor (Kommandó) belépőt nyert a Double Rise Fesztiválra.

Antal Balázs, a KOVAKŐ elnöke elmondta: nyáron megismételnék a diáknapokat Kovásznán.

Hozzászólások
Tanácstalan vargyasi tanács

Tanácstalan vargyasi tanács

Pénteken, december 13-án a vargyasi tanács rendkivüli ülésére kellett volna sor kerüljön, melynek napirendi pontján szerepelt volna új alpolgármester megválasztása is a leváltott Szőcs Dénes helyébe, ám mivel a tanácsülésen az RMDSZ tanácsosok nem jelentek meg, az ülést a megnyitás után rögtön be is zárták, lévén, hogy nem volt meg a kvórum, vagyis a határozatképességhez  szükséges legkisebb létszám. Ez jelen esetben hat tanácsost jelentett volna a tizenegyből, de csak öten voltak jelen, az öt RMDSZ tanácsos és a leváltott alpolgármester, Szőcs Dénes is hiányzott.