Felhívás!

Rövid hírek

Rövid hírek

 

* A község három településén az önkormányzat felszereltette a térfigyelő kamerákat, így tartva szemmel azokat, akik szemetelnek, községi javakat rongálnak, vagy akár a csendzavarókat.

* A községvezetés két pályázatot is benyújtott az Országos Helyi Fejlesztési Programba (PNDL), már alá is írták a szerződéseket a főúttól az Olt felé haladó, bodoki Vásár-patakát (fotó) hosszan szelő, útként is szolgáló híd építésére, illetve Zalánban szintén egy átkelő létesítésére vonatkozóan. A LEADER-programon belül szintén pályázati pénzből leaszfaltozzák a községközponti temetőkapu és a ravatalozó közötti útszakaszt, valamint a Talamér-patak melletti zsákutcát.

* Az önkormányzat idén is megszervezi a szokásos rendezvényeit: a március 8-i ünnepséget a község nyugdíjas asszonyai számára, március 15-én megemlékeznek a forradalom és szabadságharc hőseire, lesz országos kutyakiállítás a Kovászna Megyei Ebtenyésztők Egyesülete jóvoltából, de nem marad el a tavalyihoz hasonló év végi karácsonyi ünneplés és ajándékozás sem, amikor az iskolás gyereknek 280 csomagot osztott szét az önkormányzat.

Hozzászólások