Felhívás!

Rengeteg az autó Kézdivásárhelyen

Rengeteg az autó Kézdivásárhelyen

Nemrég ismertette a helyi rendőrség 2019-es tevékenységét Croitoru Constantin parancsnok. A beszámolóból érdekes számadatokat tudtunk meg, többek között, hogy elképesztően sok az autó a céhes városban, és azt is, hogy a bérelhető parkolóhelyek nagy része el van foglalva.

Croitoru Constantin a kézdivásárhelyi tanács egy korábban megtartott ülésén számolt be a tevékenységükről, számszerűsített adatokkal szolgálva a testület tagjainak. Elmondása alapján kiderült, hogy a céhes városban 11 ezer gépkocsi található, a nyilvántartásban ugyanakkor nem szerepelnek azok a járművek, amelyek nem itt vannak forgalomba beírva, más országban szerepelnek, vagy éppen lízingszerződés tárgyát képzik.

A statisztikából arra is fény derült, hogy hány bérbe vett parkoló van a városban, mennyi büntetést osztottak, és mekkora a népszerűsége az SMS-ben vásárolt parkolójegyeknek. Eszerint 1163 bérelt parkoló van a városban, a fizetős helyekre tavaly 8131 alkalommal váltottak telefon segítségével jegyet, zömük egy órára szólt (7695 SMS), 436-szor pedig 24 órás bérletet vettek.

A parkolóbérletekből egyébként 88.213 lej folyt be a múlt év folyamán a városkasszába, míg a parkolójegyekből összesen 224 ezer lej bevétele volt Kézdinek. A bérleti díjakból és a napi jegyekből bevételezett összeg közel 350 ezer lejre rúgott 2019-ben. A helyi rendőrségnek 14 alkalmazottja van, ugyanakkor 6 állás nincs betöltve. A munkájukat összesen 27 köztéri kamera segíti, ezekből 14 darab a Wegener parkban található.

Hozzászólások