Felhívás!

Pillanatkép a kaszárnyáról

Pillanatkép a kaszárnyáról

Régi pompáját kapja vissza az egykori Székely Katonanevelde patinás, hatalmas épülete: az ódon falak közé beköltözött a Conico Rt., amelynek munkásai javában foglalkoznak a felújításával.

Amint arról többször hírt adtunk, az önkormányzat jelentős pályázati pénzből, mintegy 17 millió lejből újítja fel az épületet, ez idén az egyik legnagyobb értékű munkálat a céhes városban. Tegnap terepszemlét tartottunk, fényképeken örökítve meg a vissza nem térülő pillanatokat, hiszen hamarosan el lehet felejteni a lepusztult, hatalmas termek, a nyílászárók nélkül tátongó ablakok és ajtók látványát. Mivel olvasóink jó része vélhetően soha nem járt az épületben, pár fényképpel szemléltetjük az ingatlan jelenlegi állapotát, a teljesség igénye nélkül.

Terepszemlénket az első pincetraktusban kezdtük. Itt három helyiség található, vaskos boltívek gondoskodnak a nagy teher tartásáról. A hangulatos pincékbe a bejárattól balra levő lejáraton lehet lejutni. 

A folyosókon több feliratot tártak fel. A német Schlaf Zimmer No 4 jelentése: 4-es számú hálószoba.

Az épületben hosszú folyosókból nyílnak a hatalmas termek, amelyek belmagassága mellett eltörpül az ember. A fűtésszámla nem lesz olcsó mulatság, ha maradnak a jelenlegi árak.

Hozzászólások
Az USR szerint Rafila összeférhetetlenségi állapotba került egy tanácsadói szerződés nyomán

Az USR szerint Rafila összeférhetetlenségi állapotba került egy tanácsadói szerződés nyomán

Emanuel Ungureanu, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) parlamenti képviselője szerint Alexandru Rafila egészségügyi miniszter “súlyos összeférhetetlenségi állapotba” került, miután tanácsadói szerződést kötött az Egészségügyi Világszervezettel (WHO), és emiatt feljelentést tesz az Országos Feddhetetlenségi Ügynökségnél (ANI) és a korrupcióellenes ügynökségnél (DNA).