Hirmondo

Pénzt kapnak az iskolák

Nemrégiben volt szükség költségvetés-kiigazításra a Kovászna városi önkormányzatnál. Többek között az iskoláknak különítettek el nagyobb összeget, valamint a parkolók felújítására is félretettek.

Hirdetés
Hirdetés

Összesen közel 600 ezer lejjel támogatja Kovászna város önkormányzata a helyi tanintézményeket, mivel a koronavírus-járvány miatt megnőtt az anyagi szükséglet. A Kőrösi Csoma Sándor Líceum 350 ezer lejt kap, az Avram Iancu-iskola 198 ezer lejt, amit tabletekre, laptopokra, fertőtlenítőszerekre költhetnek, továbbá 50 ezer lejt az óvodának is juttatnak.

– Az iskoláknak rendelkezésükre áll a lehetőség, hogy pályázzanak a kormány által biztosított összegekre, amelyeket ilyen célokra – elektronikai eszközök, fertőtlenítőszerek, maszkok vásárlására – költhetnek. Ilyenformán a kormány visszaadja az összeget a tanintézményeknek, amit erre fordítottak – tette hozzá Gyerő József polgármester.

A költségvetés-kiigazítás másik pontja szerint 152 ezer lejt különített el az önkormányzat újabb parkolóhelyek kialakítására, aszfaltozására. – Tervünk, hogy a lakótelepi parkolókat tovább építjük, folytatjuk a felújításokat, bővítéseket. Munkálatok várnak ránk az Ady Endre utcában, a Bethlen Gábor sétányon, a Ștefan cel Mare utcában található orvosi rendelő körül, illetve a Szabadság utcában.

– Ezeknek a parkolóknak a pénzügyi mutatói túllépték az általunk előre látott kereteket, magasabbak, mint amit mi annak idején jóváhagytunk, ezért kellett ezzel az összeggel kiegészítenünk. Most már a kivitelezéshez szükséges anyagi keret le van födve, következhetnek a licitálások a munkálatok elvégzésére – magyarázta az elöljáró.

Hozzászólások