Hirmondo

Hosszú évek házasságban

Hosszú évek házasságban

Szeptember 12-én, ünnepi rendezvény keretében köszöntötték az idén arany-, illetve gyémántlakodalmukat ünneplő házaspárokat Kovászna városában. Zenés-verses előadással, kisebb kínálmációval fogadták az időseket.

Hirdetés
Hirdetés

A városnapok programsorozatában szokott helyet kapni az ünnepség, amelyen az arany- és gyémántlakodalmukat ünneplő házaspárokat köszöntik. Idén azonban a koronavírus-járvány miatt nem szervezhették meg a rendezvényt Kovásznán sem. A házaspárok köszöntése ugyanakkor nem maradt el, e hónapban, szűk körben ünnepelhették meg évfordulójukat.

Két pár ünnepelte 60. házassági évfordulóját: Butyka István és felesége, Julianna, valamint Enea Constantin és Enea Ileana. Tizenhárom kovásznai házaspár pedig ötvenedik éve kötelezte el magát hitvesi hűségre.

Az ünnepséget Tiba Briana, Moldovai Dóra, Szabó Kamilla és Szabó Tamás fiatalok tették szebbé, zenés-verses előadással örvendeztették meg a jelenlévőket. A sütemény és pezsgő elfogyasztása után az párok emlékplakettel, személyre szóló ajándékkal térhettek haza.

Hozzászólások