Felhívás!

Pénzeket hagytak jóvá

Pénzeket hagytak jóvá

Múlt héten tartotta soros tanácsülését Kovászna város önkormányzata, ahol a költségvetés-kiegészítésről (pénzt hagytak jóvá a városrendezésre, a tanügynek, a sportnak stb.), illetve a Vizek (Apelor) utca közművesítésének feljavításáról és bővítéséről döntöttek.

Az ülésen a testület 79 ezer lejt hagyott jóvá a közvilágítás bővítésére és további kiépítésére. Ennek értelmében 23 villanyoszlop és világítótest cseréjére, bővítésére látták elő az összeget. A villanyoszlopokat elsősorban a központi parkban, illetve a Kádár László Képtár előtti sétányon helyezik el, mivel ott hiányos a közvilágítás. A tanügynek 50 ezer lejt különítettek el anyagi szükségletek és szolgáltatások ellenértékeként: 30 ezer lejt kapott a Kőrösi Csoma Sándor Líceum, 10 ezer lejt az Orbán Balázs Általános Iskola és 10 ezer lejt az Avram Iancu Gimnázium.

Hangsúlyt fektetnek a kerti bútorzat bővítésére, így 37 ezer lejt láttak elő 40 pad és 50 szemetes kosár költségére. Ezeket a város különböző részein fogják elhelyezni, ám elsőbbséget élveznek azok a részek, ahol hiány van belőlük (Ștefan cel Mare utca, illetve a Mihai Eminescu utca, piknikzónák, parkok). 100 ezer lejt hagytak jóvá a mezei utak és Kovászna-Tamásfalva útszakasz földút feljavítására, további 200 ezer lejt az önkormányzati alkalmazottak fizetésére, így téve eleget az új egységes bértörvény értelmében meghatározott emelésnek. A Kovásznai Sport Egyesületnek (KSE) 20 ezer lejt hagytak jóvá sporttevékenységre.

Mindezek mellett az ülésen a testület felújította az önkormányzat azon igényét az Állami Protokoll Alappal szemben, hogy a Dózsa György park melletti Mini Hotel nevű ingatlant adják át a város köztulajdonába. Az egykori mezőgazdasági bank épületébe a polgármesteri hivatal egyes irodáit költöztetnék át. Az ülésen elfogadták a Vizek utcájára vonatkozó ivóvíz-, esővíz-elvezető rendszer és szennyvízhálózat felújítását célzó műszaki dokumentációt. Gyerő József polgármester kérdésünkre elmondta: az említett utcában van ivóvízvezeték és esővíz-elvezető csatorna, azonban szennyvízcsatorna nincs.

A vízszolgáltató Közüzemek Rt. 203 ezer lejt fordít a víz- és esővíz-hálózat felújítására, míg az önkormányzat végzi a szennyvízhálózat létesítési munkálatait 55 ezer lejből. A polgármester megjegyezte: sok olyan utca vagy utcaszakasz van Kovásznán, ahol hiányos a közművesítés, de az önkormányzat azon van, hogy ezeket a hiányosságokat pótolja az elkövetkezőkben.

Hozzászólások