Felhívás!

Pályáztak a PNDL-nél

Pályáztak a PNDL-nél

A nemrég megtartott zabolai tanácsülésen a testület jóváhagyta, hogy pályázzanak az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) második kiírására.

Zabola község önkormányzata a helyi orvosi rendelő teljes körű felújítására, a zabolai elemi iskola épületének rehabilitálására – illetve annak két szárnnyal történő bővítésére –, a község útjainak feljavítására és egy új községháza építésére tett le pályázatot. A községvezetés azért tartja fontosnak az új polgármesteri hivatal megépítését, mert a jelenlegi intézmény a művelődési házban működik, ami nem biztosítja az uniós normák által előírt munkakörülményeket. Amellett, hogy helyszűkével küzdenek, általában egy irodában többen is zsúfolódva vannak. Szintén az új épület megépítése mellett szól, hogy megvalósítása esetén teljes egészében felszabadulna a művelődési ház épülete.
Az új polgármesteri hivatal számára a jelenlegi épület melletti területet szemelték ki. <<

Hozzászólások
Jól halad a sofőrtanoncok vizsgáztatása

Jól halad a sofőrtanoncok vizsgáztatása

Tegnapi sajtóértekezletén a prefektus számokkal bizonyította, hogy a 2020-as évhez képest jelentősen, 57-ről 62%-ra nőtt a jogosítványra várók sikerrátája a gyakorlati vizsgákon. Ez azért is értékelendő, mert 2021-ben közel 2000-rel több személy iratkozott a gyakorlati vizsgára, mint az előző évben, de azért is, mert volt lehetősége ennyi embernek levizsgázni a más megyékből idehívott rendőröknek köszönhetően.