Felhívás!

Sportélet Zabolán

Sportélet Zabolán

Aktív sportélet zajlik Zabolán, ugyanis a Vénusz Sportegyesületnek köszönhetően az ifjúsági teremfoci-csapatra is áldoznak a községben, azzal a céllal, hogy később legyen megfelelő utánpótlásuk a felnőtt nagypályás csapathoz.

Sebestyén Levente, a Vénusz Sportegyesület elnöke számolt be arról, hogy három korosztályban (2004-2006, 2006-2008 között és 2010-ben születettek) foglalkoznak az ifjúsággal, amiből a 2010-es nemzedék játszik már a kiírt bajnokságokon. A fiatalok edzé­séről Szigyártó Nimród és Gáspár Levente gondoskodik, heti két alkalommal foglalkoznak a futballistapalántákkal.
Az egyesület egyik célja, hogy a már meglévő, 5. ligás Zabolai Vénusz csapat mellé, mely jelenleg a 4. helyen áll a megyei bajnokságban, egy olyan utánpótlás-csapatot neveljenek, amelyik megállja a helyét a pályán. Ugyanakkor fontosnak tartják, hogy a fiatalokkal megszerettessék a sportot és a mozgást.
Érdekességként megemlítendő, hogy Zabolán hosszú szünet után leheltek újra éle­tet az egyesületbe, miután azt 2016-ban bejegyezték. Az egyesület célkitűzése, hogy jövő tavaszig a 4. ligába jusson fel a felnőtt csapat. <<

Hozzászólások