Felhívás!

Nyolcmillió lejt nyertek

Nyolcmillió lejt nyertek

Jelentős összegű pályázatot nyert meg Kézdiszentlélek. A kormánypénzből négy év alatt közel hét kilométer községi utat fognak teljesen felújítani és aszfalttal burkolni.

 

Kézdiszentlélek önkormányzata arra törekszik, hogy a lehető legtöbb községi utat újítasson fel. Minden évben minden településen juttattak pénzt aszfaltozásra, így, ha lassan is, de korszerűvé válik a község úthálózata. Immár aszfalt borítja Kiskászon és Kézdikővár utcáját, és korszerűsítették Szárazpatak főutcáját is. Igaz, Kiskászonban és Kőváron gondok adódtak, mert a kivitelező cég csődöt mondott, emiatt a munkálat késett, illetve nem sikerült azt véglegesíteni. Idén azonban egy régi tervet sikerült valóra váltani, miután jelentős kormánypénzhez jutottak.

Balogh Tibor, Kézdiszentlélek polgármestere lapunknak elmondta: nyolcmillió lejes pályázati pénzhez jutnak a kormány fejlesztési alapjából, így a közeljövőben több községi út korszerűsítéséhez hozzáláthatnak. Egyik az a több kilométer föld- és kőút, amely a Perkő alatt Kiskászont és Kézdiszentléleket köti össze. Ez az út most is jó állapotban van, hiszen az önkormányzat folyamatosan útgyaluval egyengeti azt, így még sok város is megirigyelhetné a körülményeket.

Az útjavítás nem áll itt meg, ugyanis két másik, szentléleki utat is korszerűsítenek. Az egyik a volt termelőszövetkezet felé, az új híd irányába vezető út, amely a 11B jelzésű országutat keresztezi. Szintén új aszfaltburkolatot kap a Tanács utca, illetve a Porondról induló és a Kézdikővár felé vezető főútba torkolló utcácska is.

Az elöljáró elmondta: szerette volna, ha az aszfaltozás előtt a csatornázás megtörténik, de úgy tűnik, egyelőre semmi remény sincs, hogy arra pénzt kapjanak, főleg, hogy jóval nagyobb összegre lenne szükség, mint a most nyert 8 millió lej. Ha várnak, míg a csatornázásra pénz kerül, esetleg több évbe is telhet, így nem volt más választási lehetőségük, mint, hogy a célirányosan adott pénzt elfogadják – közölte az elöljáró. A jelenlegi tervet egyébként 4 év alatt kell kivitelezni. Első fázisban megkezdődik a közbeszerzés hosszadalmas procedúrája, de Balogh Tibor reménykedik abban, hogy nem ütköznek nehézségekbe, és tartani tudják az ütemtervet.

Hozzászólások