Felhívás!

Nemsokára javítják az utcákat is

Nemsokára javítják az utcákat is

Március elején fogtak neki a községi temető kitakarításának, az önkormányzat a gelencei Clean Team Project segítségével szabadította meg a területet a fáktól, gallyaktól. Miután pontot tesznek a temetőtakarítás végére, kezdődhet az utcák, mezei utak javítása. A tört kő beszerzése azonban idén nehézkesnek tűnik.

Olyan nagyméretű takarítás még nem volt a községi temetőben, mint aminek március elején fogott neki az önkormányzat. Az erdőszéli növényzet annyira elbokrosodott, közel két hektár hasznos terület erdősödött be, használhatatlanná válva ezáltal.

– A gelencei Clean Team Projectnek köszönettel tartozunk, hiszen a munkálat nagy részét ők végezték, hárman. Két hét kemény munkát jelentett ez. A kivágott fákat felőrölték a saját gépjükkel. Látványos az eredmény, aki nem járt mostanában arra, nem is fogja felismerni a temetőt, nagyon meg vagyunk elégedve velük. A simítási munkálatok már ránk várnak, a 416-os törvénnyel alkalmazott szociális munkások jelenleg is ott dolgoznak – mondta el ottjártunkkor Fejér Levente polgármester.
A kivágott, megnyesett fákat a tamásfalvi, szörcsei, zabolai rászoruló személyekhez szállította ki az önkormányzat téli tüzelőnek.

A polgármester kifejtette, a zabolai, ozsdolai és gelencei önkormányzat felvállalta, hogy munkát biztosít a cégnek, ami egy általuk benyújtott pályázat feltétele volt.

– Két évig nem tudtunk munkát adni nekik, de most decemberben megegyeztünk, hogy idén elkezdjük. Felvállaltunk valamit akkor, amit teljesítenünk kell – hangsúlyozta az elöljáró.

A temetőben zajló munkálatok mellett az önkormányzat alkalmazottai elkezdték a hó elolvadásával a patakmedrek, sáncok takarítását.

– Sajnos, elkeserítően sok a szemét, hatalmas mennyiséget gyűjtünk nap mint nap össze. Remélem, most már, hogy elolvadt a hó, nem gyűl össze ekkora mennyiség – tette hozzá a polgármester.

Mint mondta, a gépeket előkészítették, olajat, szűrőket cseréltek bennük, hogy amint engedi az időjárás, hozzá tudjanak látni az utcák javításához.

– A tél abból a szempontból hosszú volt, hogy nem tudtunk az utak karbantartásával foglalkozni, de most már lassan megkezdjük az utcák, mezei utak munkálatait, ha annyira felszáradnak. Van tartalékban átereszünk, amelyeket tavaly vásároltunk, és amiket van, ahová tegyünk. Ami gondot okoz, az a kővásárlás, elég nehézkesnek tűnik a beszerzése a bányai tört kőnek. Két zabolai céggel dolgoztunk együtt az elmúlt években. Nagyjából 2000 tonna körül szoktunk évente vásárolni, amit maradék nélkül el is használunk mindig az utakra. Nagyon reméljük, hogy ezt idén is meg tudjuk oldani – sorolta a munkálatokat a falu első embere.

Hozzászólások