Hirmondo

Nagykorúsítási ünnepség

Nagykorúsítási ünnepség

Két év szünet után, szerdán, május 25-én ismét szalagavatóra, nagykorúsítási ünnepségre került sor Baróton.

A felnőttkor küszöbét hamarosan átlépni készülő tizenkettedikes, végzős diákokat Derzsi-Ráduly Kázmér, a Baróti Szabó Dávid Líceum igazgatója köszöntötte. „Hamarosan ismeretlen utakra léptek, nagy reményekkel. Nem tudjuk, beteljesülnek-e vágyaitok, de mi, tanáraitok nagyon szurkolunk nektek. Mindent megtettünk azért, hogy megszerezzétek az ehhez szükséges tudást, és azt is próbáltuk megtanítani nektek, hogy a sikereken túl a csalódások, kudarcok is azért vannak, hogy erősítsék a jellemeteket, hogy megismerjétek saját képességeiteket, és bízva magatokban, fogjatok neki jövőtök alakításának” – mondta a végzősöknek.

Hirdetés
Hirdetés

Benedek-Huszár János polgármester arra biztatta őket, hogy éle­tük következő szakaszaiban csak a derű óráit számolják, a többit hagyják kihullni az idő rostáján.

Végül egy Ézsaiás prófétától származó intelemmel zárta az ifjakat köszöntő beszédét: „Elfáradtak az ifjak és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is. De, aki az Úrban bízik, ereje megújul, szárnyra kel, mint a saskeselyű, fut, és nem lankad meg, jár, és nem fárad el.”

– Bízzatok benne, mert azt a hajszálnyi erőt, mely egy adott feladat végrehajtásához, egy kudarcon való átlépéshez gyakran kell, csak a Benne való bizalom tudja megadni – összegezte biztatóbeszédét.
A szalagtűző ünnepség a fiatalok ünnepi zenés-verses műsorával folytatódott, majd ajándékok átadásával ért véget. 

Hozzászólások