Hirmondo

Májusi tanácsülés

Májusi tanácsülés

A baróti tanács májusi soros ülésén elhangzott, hogy a Kovászna megyei útügy elindította málnásfürdői aszfaltkeverő-állomását, és azt mondták Benedek-Huszár János polgármesternek, hogy három héten belül elvégzik a városban található aszfaltgödrök, hibák tömítését, javítását.

Másrészt a polgármester megemlítette a 131-es megyei úton Baróttól Olasztelek és Köpec irányába zajló munkálatokat is, amelyek viszont idén nem érintik a várost: a Kossuth utcában előbb vezetékeket kell cserélni.

Hirdetés
Hirdetés

Apróbb észrevételeket is szóvá tettek a tanácsosok. Például, hogy a városhoz tartozó Felsőrákoson lassan már több éve, hogy megoldatlan a térfigyelő kamerák ügye, de rákérdeztek a vízvezetés körül adódott gondokra vagy egy kerítés létesítésére az óvoda mellett. A kérdező Kotecz Attila tanácsos volt. Mint kiderült, mindegyik gond megoldása folyamatban, „a vízvezetés 100%-ban el van végezve, de még nem vették át, mert a tervező részéről némi módosítás szükséges az aknákat illetően, és erre várnak. Remélhetőleg napokon belül megoldódik, és akkor megtörténik a vízhálózat átvevése is” – mondta a polgármester.

„Az óvodakerítésnek való anyag is meg van vásárolva, de még nem sikerült az iskola alkalmazottaival egyeztetnünk, mert saját erőből nem tudjuk megcsinálni, de napokon belül elkészül a kerítés” – válaszolt a kérdésre Szakács László alpolgármester, és a térfigyelő kamerák ügye is mozgóban van, éppen a hálózat kiépítésének engedélyére várnak.

Hozzászólások