Felhívás!

Mentorok kerestetnek!

A Turulmadár Ifjúsági Iroda mentorokat keres a DOFE – The Duke of Edinburgh’s programhoz. Az 1956-ban Nagy-Britanniában indított The Duke of Edinburgh’s Awad programot Fülöp, Edinburgh hercege, II. Erzsébet királynő férje alapította Kurt Hahn német oktatóval és John Hunt lorddal, az első sikeres Everest-expedíció vezetőjével közösen.

 

A program alternatív képzésből áll, 14 és 24 év közötti fiataloknak. Célja az életre való nevelés. A képzés során négy területen vállalhatnak részt a programra jelentkezők: önkéntesség, fizikai képzés, személyi képességek fejlesztése, illetve kaland. Mindezeket három szinten végezhetik el: bronz, ezüst és arany.

A programban résztvevő fiatalokat önkéntes DOFE-mentorok segítik, illetve koordinálják. Ha szeretsz önkénteskedni, fiatalokkal foglalkozni, rendelkezel tapasztalattal a fiatalokkal való foglalkozás terén és szeretsz túrázni is, akkor jelentkezz!

A DOFE-mentor feladata nyomon követni a programban résztvevő fiatalok tevékenységét, válaszokat adni a felmerülő kérdésekre, illetve segíteni az esetleges gondok megoldásában. Továbbá kapcsolatot tart mind a fiatalokkal, mind a programban résztvevő oktatókkal is.

Ha határozott, nyitott és kommunikatív vagy, illetve a pontosság, megbízhatóság, rendszerezettség, rugalmasság is az erényeid közé tartozik, jelentkezz, és legyél a csapat tagja!

Turulmadár Ifjúsági Iroda: igazolást ad a projekten belüli önkéntes órákról, szakmai fejlődést, képzéseket biztosít egy országos hálózat keretében, nemzetközi projektben is részt vállalhatsz, rendezvényeken és táborokban vehetsz részt. Csapatmunkára és támogatásra számíthatsz. További tapasztalatot szerezhetsz a fiatalokkal való foglalkozás terén.

Barótról várják a jelentkezőket. A képzést március 23–24-én tartják. között kerül sor.

A program fővédnöke Romániánban Margit főhercegnő, Háromszéken pedig a zabolai Gregor Roy Chowdhury-Mikes és Alexander Roy Chowdhury-Mikes. Ha a program felkeltette érdeklődésed, részletes leírását megtalálható a www.dofe.ro és turuliroda.ro weboldalakon. Jelentkezni (név és elérhetőségek) és érdeklődni az info@turuliroda.ro e-mail-címen, vagy a 0742.148.702-es telefonszámon lehet.

Akiket érdekel a lehetőség, és többet meg szeretnének tudni róla, azokat ma, március 22-én 17 órától megbeszélésre várják a baróti polgármesteri hivatal új gyűléstermébe. Akik részt szeretnének venni ezen a találkozón, jelezzék szándékukat Ráduly Róbertnél (0752.182.999) vagy Furus Leventénél (0742.148.702).

Hozzászólások