Megvalósítás helyett papírgyártás

Megvalósítás helyett papírgyártás

„Megnyert pályázatainkkal úgy jártunk, hogy licitálunk, papírokat gyártunk, ám a kivitelezés még várat magára” – jegyezte meg keserűen beszélgetésünk elején Lukács Róbert falumenedzser (fotó). Hozzátette, a „gépezet” sajnos, nagyon lassan működik, ezért számottevő eredményekről nem beszélhetünk az idei év kapcsán.

„Elkészült a Szent Mihály-hegyi műemléktemplom felújításának terve, és benyújtottuk jóváhagyásra a Központi Régióhoz. Amennyiben rábólintanak, és kivitelező is kerül, reményeink szerint tavasszal munkához lehet látni. Az ütemterv szerint onnantól felgyorsulnának az események, ugyanis egy év alatt kell a felújításokat elvégezni.

A három alsólemhényi utca felújítását és a felsőlemhényi, 2B jelzésű községi út korszerűsítését célzó, a PNDL2 nevet viselő országos fejlesztési program keretében nyertes pályázat sem halad túl gyorsan. „Bízom benne, hogy még ez év végén, legkésőbb jövő év elején elkészül a kivitelezési terv, hogy benyújthassuk a minisztériumba, és elkezdhessük a munkát. A Veresvíz felé vezető műút és a Felsőlemhény közötti, a Vadaskertig tartó, mintegy 700 méter hosszú erdei útszakaszt, a „senki útját” is felújítanák, a tervek elkészültek, az engedélyeket beszerezték, jelenleg kivitelezőt keresnek a munkához.

Hirdetés
Hirdetés

Az alsólemhényi iskola tetőszerkezetének felújítása, továbbá az épület szigetelése, amit önerőből végez el az önkormányzat, hamarosan megtörténhet. „Folyamatban van a munkavégzésre jelentkezett négy vállalkozó pénzügyi elbírálása, bízunk benne, hogy gördülékenyen halad az ügy, és tavasszal hozzáláthatunk a felújításhoz.”

A központtól Kézdivásárhely irányába tartó, 350 méteres szakaszon önerőből építendő járda ügye is előremozdult. „Megkaptuk az urbanisztikai bizonylatot, beszerezzük az engedélyeket, és tavasszal hozzálátunk a munkához”, summázott Lukács Róbert.

Hozzászólások