Felhívás!

Közösen sikerül!

Közösen sikerül!

Július 7-9. között Oltszemen rendezi meg az országos kettes fogathajtó verseny 2. fordulóját Kovászna Megye Tanácsa, a Román Lovas Szövetség és a bodoki önkormányzat, utóbbi az eseménnyel egybekötve szervezi meg a községi napokat is.

A rendezvény helyszínéül az oltszemi kezelőközpont előtt kialakított héthektáros, a nemzetközi normáknak megfelelő maratonhajtó-pálya szolgál. Az országban egyedinek számító pálya hosszú munka eredménye: a helyi és a megyei önkormányzat már tavaly elkezdte a területrendezést, az akadályok faanyagának előkészítését, amelyek most már végső formájukban állnak a rendeltetési helyükön. Fodor István polgármester köszönetét fejezte ki mindazon cégeknek és magánszemélyeknek, akik nagylelkűen támogatták a beruházást.

„A megyei önkormányzat 50 000 lejes támogatással járul hozzá a rendezvényhez, de köszönet illeti a Holzindustrie Schweighoffer, Trio-Impex, Baumeister, Bertis, Conico, Aranykemence, Pannon Beton és Sepsi-Scharolais cégeket, illetve a Karpaten Schatze-Bodoki Matild borvíztöltödét is. A maratonhajtó-pálya akadályait az említett cégek színeire festettük. Továbbá hálával tartozunk mindazon községbeli lakóknak, a helyi és megyei önkormányzat azon alkalmazottainak, akik kalákával besegítettek a munka elvégzésébe” – részletezte az elöljáró.

A pálya szélén hamarosan befejezik a lelátó elkészítését, valamint elhelyezik a dálnoki ménes tulajdonosa, Nyircsa András és családja által adományozott kanca- és csikószobrokat, amelyek éveken át a dálnoki ménes bejáratát ékesítették. A szobrokat a bodoki ifj. Berde József restaurálta. A fogathajtó versenyre még javában zajlanak az előkészületi munkálatok, pálya táblák elhelyezése, parkolók kialakítása.

A versenyre 15 fogatot várnak a szervezők az országból, és egy négyes fogat is érkezik Magyarországról. Az elöljáró azt is elárulta, hogy a közeljövőben több lovas rendezvénynek ad helyet a korszerű pálya, köztük díjugrató és nemzetközi fogathajtó versenyeknek is, amelyek idején a négylábúaknak nem kell a főúton közlekedniük, hiszen a Mikó-birtok egykori sétálóparkján át, a felújított kertrészen, valamint a régi vízimalom érintésével eljuthatnak a pályára. 

Hozzászólások