Felhívás!

Húszéves barátság

Húszéves barátság

A bodoki Henter Károly Általános Iskola nemrég ünnepelte névadó ünnepségének, valamint a gyulai Kőrös-vidéki Vízügyi Igazgatósággal tartó kapcsolatának 20. évfordulóját, amelynek jeléül emléktáblát lepleztek le az intézményben. A kézfogást ábrázoló emléktábla leleplezésénél Bak Sándor, a Kőrös-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta: kezet fogni a bizalom jele, ezt fejezte ki a húsz évvel ezelőtti gesztus.

– Még nem tudtuk, mit hoz a jövő, de volt szándék bennünk és bizalom, amelyet ápoltunk és építettünk, s húszéves barátság és együttműködés lett belőle. A barátság felnőttkorba lépett, sok közös élménnyel, a bodoki és a gyulai emberek útjainak találkozásával – fogalmazott Bak Sándor.

Istok Judit, a Henter Károly Általános Iskola igazgatója szerint a név kötelez: amikor az iskola felvette a nevet, azt a felelősséget kaptuk, hogy Henter Károly nyomdokaiba lépjünk, képviseljük mindazt a hitet, kitartást, tanulni vágyást és társadalmunk iránti elkötelezettséget, amelyre példamutató élete buzdít. Az oktatási intézmény 1997 óta viseli a bodoki Henter család leszármazottjának, a vízépítő mérnöknek a nevét.

A névadás és az intézmények közötti kapcsolat elindítója, Kodolányi András egykori iskolaigazgató beszédében kiemelte, sokat köszönhetnek a vízügyi igazgatóságnak, többek között „nagyjaink emlékének méltó megőrzésére tanítottak.” Az elmúlt két évtizedet képekben is visszaidézte a gyulai vendégek által hozott kiállítás. Az intézményben hagyománnyá vált, hogy a rendszeresen megszervezett iskolanapok keretében a diákok megemlékeznek a nagy elődről, valamint tudományos és sporttevékenységeken vesznek részt.

Hozzászólások