A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Költőinket népszerűsítik

Költőinket népszerűsítik

Szerdán a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal gyűléstermében mutatták be a Maasluis-i és kézdivásárhelyi költők műveit tartalmazó kötetet.
Kedd este négytagú küldöttség érkezett a céhes városba a hollandiai Maasluis testvértelepüléséről. Tegnap Henny Duijn, a Maassluis Testvérvárosi Alapítvány elnöke, Joop Vaissier képzőművész, Ans van de Wiel és Marian van Buuren egyesületi tagok átadták a város, illetve a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár számára a Költészet című, kétnyelvű kötetet. A kiadvány Maasluis-i költők versei mellett Dimény-Haszmann Árpád, Fekete Vince, Muszka Sándor és Sántha Attila egy-egy versét és annak holland fordítását tartalmazza.
Miután Bokor Tibor polgármester köszönetet mondott a holland küldöttség tagjainak költőink népszerűsítéséért, Henny Duijn bemutatta a Kézdivásárhelyt népszerűsítő holland nyelvű szórólapot, illetve a két város testvérkapcsolatáról szóló folyóiratot, majd Fekete Vince és Dimény-Haszmann Árpád költők dedikálták a köteteket.
A holland küldöttség vasárnapi hazautazása előtt az Incze László Céhtörténeti Múzeumba, a Nagy Mózes Elméleti Líceumba, Vetró András szobrászművész műtermébe, a Vöröskereszt, továbbá a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület székhelyére látogat. <<

Hozzászólások
Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

Zarándoklat a vallásszabadság szellemében

A vallásszabadság tordai kihirdetésének 450. évfordulója tiszteletére 450 km hosszú lovas zarándoklatra vállalkoztak 2018. július 7–21. között egy bő tucatnyian Erdélyből és Magyarországról. A székelyderzsi és oklándi unitárius egyházközségek által szervezett kéthetes zarándoklatról készült kisfilmet csütörtök este mutatták be a Bod Péter Megyei Könyvtárban. Levetítése után a jelen lévő zarándokok megosztották élményeiket a közönséggel.