Költőinket népszerűsítik

Költőinket népszerűsítik

Szerdán a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal gyűléstermében mutatták be a Maasluis-i és kézdivásárhelyi költők műveit tartalmazó kötetet.
Kedd este négytagú küldöttség érkezett a céhes városba a hollandiai Maasluis testvértelepüléséről. Tegnap Henny Duijn, a Maassluis Testvérvárosi Alapítvány elnöke, Joop Vaissier képzőművész, Ans van de Wiel és Marian van Buuren egyesületi tagok átadták a város, illetve a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár számára a Költészet című, kétnyelvű kötetet. A kiadvány Maasluis-i költők versei mellett Dimény-Haszmann Árpád, Fekete Vince, Muszka Sándor és Sántha Attila egy-egy versét és annak holland fordítását tartalmazza.
Miután Bokor Tibor polgármester köszönetet mondott a holland küldöttség tagjainak költőink népszerűsítéséért, Henny Duijn bemutatta a Kézdivásárhelyt népszerűsítő holland nyelvű szórólapot, illetve a két város testvérkapcsolatáról szóló folyóiratot, majd Fekete Vince és Dimény-Haszmann Árpád költők dedikálták a köteteket.
A holland küldöttség vasárnapi hazautazása előtt az Incze László Céhtörténeti Múzeumba, a Nagy Mózes Elméleti Líceumba, Vetró András szobrászművész műtermébe, a Vöröskereszt, továbbá a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület székhelyére látogat. <<

Hozzászólások
Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Természetfilm-fesztivál Szentgyörgyön

Május 24–26. között huszonhét olyan lenyűgöző természetfilmet nézhet meg ingyen a közönség, amelyeket 98 országból beérkezett 1400 pályamunkából válogattak a gödöllői Grassalkovich-kastélyban megrendezendő ötödik természetfilm-szemlére. Ezeket az alkotásokat a Vadon Egyesület, valamint a gödöllői királyi kastélyban működő múzeum jó kapcsolatának köszönhetően ott és itt egyszerre vetítik majd.

Egy sikeres életút kiteljesedése

Egy sikeres életút kiteljesedése

Napjainkban sajnos ritkán fordul elő, hogy egy csinos, sikeres magyar lány, aki előtt a világ kitárult, egy kis porfészeknek tartott, ráadásul Magyarország jelenlegi határain kívül eső városkában telepedjen le, és nemzete múltjával, jelenével, jövőjével, illetve sorsának alakulásával kezdjen el foglalkozni. A nemrégiben Sepsiszentgyörgyre látogató G. Nagy Lilla Imolával ez történt. És nem jött üres kézzel, élete rezdüléseinek kottáját, a Délvidék titkai, Mit ér az ember, ha magyar című könyvét is magával hozta.