Felhívás!

Költőinket népszerűsítik

Költőinket népszerűsítik

Szerdán a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal gyűléstermében mutatták be a Maasluis-i és kézdivásárhelyi költők műveit tartalmazó kötetet.
Kedd este négytagú küldöttség érkezett a céhes városba a hollandiai Maasluis testvértelepüléséről. Tegnap Henny Duijn, a Maassluis Testvérvárosi Alapítvány elnöke, Joop Vaissier képzőművész, Ans van de Wiel és Marian van Buuren egyesületi tagok átadták a város, illetve a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár számára a Költészet című, kétnyelvű kötetet. A kiadvány Maasluis-i költők versei mellett Dimény-Haszmann Árpád, Fekete Vince, Muszka Sándor és Sántha Attila egy-egy versét és annak holland fordítását tartalmazza.
Miután Bokor Tibor polgármester köszönetet mondott a holland küldöttség tagjainak költőink népszerűsítéséért, Henny Duijn bemutatta a Kézdivásárhelyt népszerűsítő holland nyelvű szórólapot, illetve a két város testvérkapcsolatáról szóló folyóiratot, majd Fekete Vince és Dimény-Haszmann Árpád költők dedikálták a köteteket.
A holland küldöttség vasárnapi hazautazása előtt az Incze László Céhtörténeti Múzeumba, a Nagy Mózes Elméleti Líceumba, Vetró András szobrászművész műtermébe, a Vöröskereszt, továbbá a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület székhelyére látogat. <<

Hozzászólások