Felhívás!

Ki lehet venni a telekkönyveket

Befejezték a városban az ingyenes telekkönyvezés második kiírását, 790 telekkönyvet osztanak ki a napokban a tulajdonosoknak. A munkálat folytatódik, a jelenleg is zajló mellett jóváhagyták a negyedik kérést is. A telekkönyvezés munkálatát állami költségvetésből finanszírozzák a megyei telekkönyvi hivatalokon keresztül.

– A finanszírozási és támogatási szerződés megkötése után a munkálatokat mi rendeltük meg egy szakavatott cégtől. Minden szakaszban egy adott területen zajlanak a mérések, a második szakasz végéhez ért, a napokban átadjuk a telekkönyveket – hívja fel a figyelmet a polgármester.

Az adott szakaszban Csomakőrös és Kovászna bizonyos területeiről készültek el a telekkönyvek. A csomakőrösi kiosztás tegnap kezdődött, és ma folytatódik 10–14 óra között a kultúrotthonban. Azokat a személyeket várják, akiknek a következő parcellákban vannak területeik: Komlós, Kiskomlós, Vízköze, Dögkert, Egereleje, Malomoldal, Melegoldal, Gyertyános, Csemetés.

A kovásznai telekkönyveket jövő héten szerdán, csütörtökön és pénteken lehet átvenni 10–14 óra között a művelődési házban. A parcellák a következők: Bikás1, Bikás2, Bikás3, Plotz, Perdi, Transformator, Halom (movila), SMA, Solar, Ingovány, PAL, Pakóhegy, Manole, Cserealja (Castel de apa), Vörösagyag (Lutu rosu).

– Örülünk, hogy elvégezhettük ezt a vállalást, és ezáltal segíthetünk az embereknek. Folytatjuk a munkát, új támogatási szerződést kötöttünk a telekkönyvi hivatallal – bíztat az elöljáró.

Az ingyenes telekkönyvezés harmadik szakasza is folyamatban van, éppen zajlanak a mérések, emellett jóváhagyták a negyedik szakaszra is a kérést, nemsokára az következik.

Hozzászólások