Felhívás!

Készülnek a falunapokra

Készülnek a falunapokra

Augusztus 12–13-án zajlanak a berecki falunapok, és az eseményre az önkormányzat több mindent meg szeretne valósítani. A rendezvény egyik fő színhelye Ojtoz lesz, ahol a népünnepély második napján emlékplakettet avatnak, emellett Bereckben a világháborúkról szóló előadásokat mutatnak be.

 

A tervek szerint emlékplakettet állítanak az első világháború emlékére, hiszen a szorosban dúltak a környék legvéresebb csatái, amelyeknek sok helybeli és anyaországi hős esett áldozatul. Az önkormányzat egészen a Gábor Áron-emlékházig járdát készített, és jó úton halad a sörkert piactérré való átalakítása is, miután sikerült a telekkönyv kérdését tisztázni.

– Sajnos, a bürokrácia olyan, hogy a papírmunka intézése kétszer annyi időt vesz igénybe, mint a tulajdonképpeni munkálat, de remélem, hogy ezen a holtponton átbillenve felgyorsul a folyamat – bizakodik Bereck elöljárója, akinek tervei között szerepel még a martonosi híd megjavítatása is. Az említett településen előrelépés történt a szennyvízhálózat kiépítése ügyében, az illetékes szervek rábólintottak a pályázatra és november 30-ig kell a szükséges papírmunkát elvégezni. További jó hír, hogy rábólintottak a berecki iskola főjavítására, ez elviekben jövő évben történik, akárcsak az új piactér kialakítása. Az önkormányzat mindemellett az Angustia Leader csoportnál a művelődési központ műszaki felszerelésének a felújítására, illetve bővítésére nyújt be pályázatot.

Hozzászólások