Felhívás!

Karácsonyra készülődve

Karácsonyra készülődve

A Darkó Jenő Általános Iskola ismét mozgalmas év végéhez közeledik, újságolta el lapunknak Bonda Anna-Mária intézményvezető.

 

Az idei tanév a névadónak van szentelve, így ez a jövő évi, gyerekrajzokkal díszített, forgatható falinaptár témája is. „Augusztusban meglátogatott dr. Darkó Jenő, iskolánk névadójának unokája, aki felajánlotta, hogy segítségünkre lesz egy nagyapja életéről és munkásságáról szóló ünnepi kiadvány megjelentetésében”, újságolta az igazgatónő, hozzátéve, a kiadványt a falunapokon mutatnák be.

Ezt követően egy kellemetlen hírt közölt az intézményvezető, hiszen, bár nyár elején még bíztak abban, hogy tíz gyerekkel indíthatnak előkészítő osztályt, végül csak hatan iratkoztak be, így a legkisebbek az elsősökkel összevont osztályban kezdték a tanévet. Ennek ellenére azonban nagy a vidámság az iskolában. „Nagy szenzáció volt a helyi kultúrotthonban történő 3D-s mozizás, mely során a Gólyák című animációs filmet láthatták a nebulók”, és a nemrég zajlott globális nevelés hetében egészséges életmód témában rendeztek különféle tevékenységeket az iskolában, többek között orvos meghívottal, emellett idén is a szülőkkel közös tevékenységként adventi koszorút készítettek a gyerekek.

A továbbiakban december 15-re várják az Evilági zenekart, akik a Székelyföldi Legendáriumra épülő Zenerege című műsorukat mutatják be, és idén az Iskola másként hét rendhagyó módon karácsony előtt lesz az iskolások számára, az ovisoknak hagyományosan májusban tartják. „Általában májusban rendezzük az Iskola másként hetet, azonban ezúttal a karácsonyi ünnepre való ráhangolódásra helyezzük a hangsúlyt”, fejtette ki az intézményvezető. Hozzátette, már készülnek a karácsonyi műsorral, hiszen ez a legszebb ünnep a tanintézmény életében: „ilyenkor a külföldön dolgozó szülők is hazatérnek, közelebb kerülnek hozzánk”, véli az intézményvezető. Idén az angyal rendkívüli meglepetést tartogat a diákok számára. „A Közösségért Alapítványnak köszönhetően minden tanuló különleges ajándékot kap. Hogy mit, az hadd legyen meglepi”, véli Bonda Anna-Mária. Hozzátette, már kaptak ajándékot, ugyanis a helyi önkormányzat jóvoltából tíz pár székely ruhát varrattak a tanintézmény diákjai számára.

Közben versenyen is bizonyítottak az intézmény növendékei: a Kriza János Ballada- és Mesemondó Verseny körzeti szakaszán Majláth Adolf III. osztályos tanuló első díjban részesült, továbbjutva a megyei szakaszra, ahol harmadikként végzett. Befejezésül megtudhattuk, hogy szakcéggel rendeztették a tanintézmény irattárának dokumentumait, így az újonnan berendezett teremben 1875-re visszamenően fellelhetők a tanintézmény iratai.

 

Hozzászólások