Felhívás!

Jubileumi ajándékműsor

Jubileumi ajándékműsor

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte december 23-án, szombaton a baróti Syncron táncegyüttes. Mint minden évben, idén is karácsonyi ajándékműsorral örvendeztették meg a közönséget, csakhogy idén műsoruk rendhagyó jelleget öltött.

A negyedévszázados történetük legszebb emlékeit őrző városi művelődési ház színpadát ezúttal a feldíszített karácsonyfa mellett a jubileumi évfordulót jelentő 25-ös szám is beragyogta, a legemlékezetesebb pillanatokat pedig a közönség is újra átélhette a kivetítőn.

Manapság nemcsak Baróton, de talán másutt is keresve kell keresni az olyan társulatot, csapatot, mely elmondhatná magáról, hogy kitartott és együtt tudott maradni 25 éven át. A baróti Syncron együttes azonban ilyen: a tánc szeretetének számukra erős, összekötő fonalát negyed évszázad alatt sem tudta semmi elszakítani. Mint annyiszor város- vagy falunapokkor, vagy a különböző ünnepeken, most is ugyanolyan lelkesedéssel léptek színpadra kicsik és nagyok, és bizonyították be, hogy amit csinálnak, azt odaadással, komolysággal teszik, és egy ilyen kisvárosban is, mint Barót lehet maradandót, felemelőt alkotni.

25 évvel ezelőtt, Nagy-Kopeczky Annamária vezetésével egy lelkes kis csapat alakította meg Baróton a Syncron moderntánc-együttest. Egyetlenegy céljuk volt: táncolni akartak. Azóta tehetségükkel és rátermettségükkel nemcsak Barót város és Erdővidék sajátos színfoltjaivá váltak, de nemzetközi porondon is megállták helyüket, öregbítve szülőföldük hírnevét.

A jubileumi előadáson azokra is gondoltak, akik nem lehettek jelen a színpadon, akiket elsodort az élet Erdővidékről, és megemlékeztek azokról is, akik már fentről vigyázzák a Syncron csoport tánclépéseit. Ők Nagy-Kopeczky Kálmán, Korodi Adrián és Botka László színész; emlékük előtt különösen szép néptánc-feldolgozással tisztelegtek a társulat mai tagjai. Mint elhangzott, a Syncron tánccsoportnak az áldozatos munka, az odafigyelés, a profizmus vált mindennapos jelmondatává, ahogy minden évben, ez határozta meg idén is a decemberi előadásukra való felkészülést.

Mely felkészülést ezúttal az Ex-For Kft., a baróti polgármesteri hivatal, az Erpék Rt., a Delney Kft., a Party pub vendéglő, a Transloc helyi szállítási vállalat, a Barex-Impex Kft. és a Hermann gyógyszertár, nem utolsósorban pedig a táncosok szülei támogattak. Az előadás műsorvezetői, Antal Hajnal, Fábián László és Nagy-Kopeczky Kristóf külön köszönetüket fejezték ki azoknak is, akik a Syncron együttes műsorvezetői szerepét a korábbi években betöltötték, megemlítve Tordai Saroltát és Demeter Zoltánt, utóbbinak, lévén, hogy jelen volt az előadáson, ajándékot is átadtak.

Az előadás végén Nagy-Kopeczky Annamária, a csapat művészeti vezetője, egyben a baróti művelődési ház mindenese, mozgatórugója lépett színpadra.

– Próbáltam úgy összeállítani ezúttal is a műsort, hogy az minél színesebb, színvonalasabb legyen, elsősorban a szülőkre gondolva, akiknek ajándékként készítettük – mondta.

Majd harminc évet átfogó, Baróton kifejtett kultúrmunkájáról is szólt.

– Számomra mindig az volt a fontos, hogy a nézők elégedettek legyenek. A Syncron együttest 12 évig egyedül oktattam, mindig, minden versenyen megállta a helyét, és sokszor díjazottként tért haza. A nagycsoport az utóbbi években országos első helyezést ért el. A fegyelem, a pontosság, a szabályok embere vagyok: a 25 év alatt nagyon sok tanítvánnyal foglalkoztam, önbizalmat adtunk nekik, csapattá kovácsoltuk őket, és örömmel tapasztaljuk, hogy vannak, akik az egyetemről, a főiskoláról is visszajárnak a próbákra. A baróti művelődési ház mindig sokat jelentett nekem, a második otthonomnak számított. Köszönet azoknak, akik támogatták munkámat, köszönet a régi Syncron-tagoknak, akik ezúttal is vállalták a fellépést – hangsúlyozta.

Kiemelte egyik tanítványa, Bódi László teljesítményét, aki ma már a csapat oktatója, és külön köszönetét fejezte ki a fellépő énekeseknek, Lakatos Andreának, Lázár Norbertnek és Bogyor Attilának, utóbbinak a műszaki segédletért, a hangosítást mindenkori biztosításáért is, továbbá Dimény Olga tanárnőnek a balettpadló kölcsönzéséért.

A jól sikerült, színvonalas, számos táncstílust, Kopeczky Sorin személyében még bohócjelenetet is bemutató előadást vastapssal jutalmazta a közönség, az együttes vezetői pedig egy, a további munkájukat segítő hordozható számítógépnek az árát vehettek át ajándékként a táncosok szüleitől.

Hozzászólások