Felhívás!

Jövőben folytatnák

Jövőben folytatnák

Először szervezett jégkarnevált a kisbodosi, vagy, ahogy még ismerik, a Nagyerdő alatti tavon a baróti polgármesteri hivatal. A karnevál ötlete a polgármester tanácsadójaként dolgozó Ráduly Antal Róberttől származott, aki elmondta: korábban, még Youth Bank-önkéntesként szervezett már hasonló rendezvényt. Igaz, akkor Sepsiszentgyörgyön, műjégpályán, de ha ott lehetett, gondolta, miért ne lehetne Baróton is, és megpróbálta.
 
 Az előkészületek nem kevés izgalommal és munkával jártak: mindenekelőtt le kellett takarítani a havat a tó jégfelületének egy részéről, aztán elő kellett készíteni a helyszínen a hangosítást, a világítást, a sátrakat.
Január 13-ára, péntek délután négy órára hirdették meg a rendezvényt, s mint mondta, négy óra előtt pár perccel még alig lézengtek páran a jégen, azt is hitték, nem járnak sikerrel.
Ám tévedtek. Hamarosan tömegesen jöttek az emberek, kicsik és nagyok, volt, aki csak nézelődni, de sokan korcsolyázni is. Úgy állapították meg, hogy összesen csaknem négyszáz résztvevője lehetett az első jégkarneválnak, közülük mintegy hetven gyermek és tucatnyi felnőtt jelmezbe is beöltözött, eleget téve a hivatal felhívásának. Olyannyira sokan voltak, hogy borért is többször kellett fordulnia az árusítónak, aki azt forralva szolgálta fel a helyszínen, a tavat a végén kocsikkal már csak nehezen lehetett megközelíteni, parkolóhely is alig akadt.
A legjobb jelmezeket díjazták, aki részt akart venni a megmérettetésen, annak előbb regisztrálnia kellett, később pedig be is kellett mutatkoznia a közönségnek. A felnőttek közül Kovács Éva, Gecse Ágnes és Ráduly Adél voltak azok, akik a zsűri szerint a legötletesebb jelmezekkel jelentek meg a karneválon, a gyermekek kategóriájában Hajas Boglárka, Deák Zselyke és Ráduly Zsolt lettek „dobogósok”.
A sikeren felbuzdulva, a hivatal a karnevált jövőben is megszervezné. Az ötletgazda úgy tervezi, hogy a következő alkalom – ha az időjárás is kedvezően alakul –, már egész napos rendezvény lenne, a jelmezversenyt további vetélkedők, korcsolyás ügyességi versenyek egészítenék ki, több díjat is kiosztanának.
– Látva, hogy ilyen sok korcsolyázást kedvelő ember van Baróton és környékén, a polgármesteri hivatalnál felvetődött annak a lehetősége is, hogy érdemes lenne egy műjégpályát is létesíteni a városban, hiszen ilyenformán bizonyára lennének, akik azt télen napról napra megtöltenék. Többféle rendezvényt is lehetne ott szervezni – fogalmazta meg zárógondolatát Róbert, aki a művelődési házzal közösen hamarosan farsangi mulatságot is szervezne a baróti fiataloknak. <<

Hozzászólások