Felhívás!

Jól teljesítenek a kézdiszentkereszti iskolások

Jól teljesítenek a kézdiszentkereszti iskolások

Az idén 10 éve, hogy a kézdiszentkereszti iskola felvette Trefán Leonárd ferences szerzetesnek a nevét, ennek köszönhetően az intézmény emlékévnek nyilvánította 2020-at. Szigeti Attila igazgatóval az intézményen belüli tevékenységekről, rendezvényekről, illetve a diákok eredményeiről beszélgettünk, amire igazán büszke az iskola vezetősége.

– Mesélne az iskolán belüli tevékenységekről?

– Az Alma Mater Alapítvány, partnerségben a Trefán Leonárd Általános Iskolával az idei évet Trefán Leonárd Emlékévnek nyilvánította, mivel 10 éve, hogy az iskola felvette a falu jeles szülöttének nevét. Február 8-án 18. alkalommal került sor az iskola farsangi kosaras báljára, amelyet a szülők és vendégek tiszteletére szerveztünk. A bált a nyolcadik osztályosok palotás tánca nyitotta meg, valamint a szülők és tanárok előadása tette még színesebbé. Húshagyó kedden harmadik alkalommal szerveztünk farsangi felvonulást. Ezúton szeretnénk megköszönni a szülőknek, nagyszülőknek és a polgármesteri hivatalnak a szívélyes fogadtatást. A Határtalanul Magyarországon – Járd végig! program keretében májusban terveztünk egy kirándulást az anyaországba, amely a hetedik és nyolcadik osztályos tanulóinkat érintené, de a vírusjárvány miatt ez most kétségessé vált.

– Beszélne egy kicsit az elért sporteredményekről, hiszen ha jól értesültem, igazán szépek!

– Ebben a tanévben a felső tagozatosainkkal sikerült megnyernünk Kézdivásárhelyen a Mikulás kupát, valamint részt vettünk a minifoci-bajnokság körzeti szakaszán. Eredményeink közül említésre méltó az elmúlt tanévben az Erdélyi Focikupa, aminek köszönhetően részt vehettünk a Budapesten megszervezett OTP kupán. Ott is a dobogó második fokán végzett a csapat. Ez az eredmény kiemelkedő iskolánk sporttörténetében. A labdarúgás mellett népszerű a szalagos rögbi, amit nagyon szeretnek a gyerekek. De nemcsak sportban, hanem más területeken is vannak szép eredményeink.

 

Jeles kézdiszentkereszti tanulók

László Antal Zsombor V. osztályos tanuló részt vett a Kriza János balladaéneklő, ballada- és mesemondó verseny körzeti és megyei szakaszán, ahol első helyen végzett, így részt vehetett az országos szakaszon is. Az I-IV. osztályosok a Túróczi Mózes Általános Iskolában tartott Vidám Versek Versmondó Versenyén vettek részt, ahol az alábbi eredményeket érték el:

– előkészítő osztály: Deme Ábel, Voloncs Melinda, Vizi Hunor II. díjat kaptak

–  I. osztály: Tógyer Erik I. díjat szerzett, továbbjutott a megyeire, ahol dicséretben részesült

– II. osztály: Fekete Zsófia II. díj, Szőcs Hanna III. díj

– III. osztály: Domokos Renáta II. díj, Gyergyai Zsanett II. díj

– IV. osztály: Szöllősi Kriszta III. díj, Kelemen Nóra III. díj; Szabó Zalán I. díjat szerzett, továbbjutott a megyeire, ott is I. díjban részesült, az országos szakaszon képviselni fogja Kovászna megyét korosztályában.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei szakaszán Szöllősi Kriszta IV. és Győrkovács Zalán V. osztályos tanulókat díjazták.

A Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő körzeti szakaszán a Vízi Anita, Szöllősi Kriszta és Bara Róbert IV. osztályos tanulókból álló csapat I. díjban részesült.

A bélafalvi Tuzson János Elemi Iskola kisiskolásai is részt vettek a Vidám Versek Versmondó Versenye körzeti szakaszán: Nagy Ervin II. osztályos és Tuzson Tímea III. osztályos tanuló egyaránt III. díjban részesült.

Hozzászólások