Hirmondo

Jó, hogy ilyen is van

Jó, hogy ilyen is van

Megítélésünk szerint két helyen zajlott olyan munka Kézdivásárhelyen, amely előtt kalapot emelhettünk eddig. Egyik a minorita rendház, a másik pedig a Turóczi Mózes-iskola, ahol teljes átalakítás és korszerűsítés zajlik. Alighogy az önkormányzat megkötötte a kivitelezési szerződést, az 1970-es évek elején épített iskola földszintje igazi munkateleppé változott.

Bokor Tibor polgármester január 11-én látta el kézjegyével a kivitelezési szerződést, a versenytárgyalást megnyerő Baumeister cég emberei pedig rögvest „szétszedték” az oktatási intézmény földszintjét, ahol már körvonalazódik a majdani környezetbarát fűtésrendszer, az ehhez társuló hőszigetelési munkálatok mibenléte. Rendszerezett munkálatról van szó, jelenleg a földszinten és az épület emeleti részén dolgoznak, a haladás még a laikus számára is látható.

Hirdetés
Hirdetés

Volloncs Mária igazgatónő elégtétellel vegyes megnyugvással nyilatkozott a felfordulásról, pedig némi fejtörést okoz a február nyolcadikával esedékes hagyományos oktatás ismételt bevezetése.

„Teljes épületszigetelésről van szó, gyakorlatilag környezetbaráttá válik az épület. Hosszú út áll előttünk, ami nehéz lesz diáknak, szülőnek és pedagógusnak egyaránt, de reméljük, hogy a munkálat végét, azaz augusztus 31-ét, az 5–8-as diákjainkkal az épületen belül tudjuk eltölteni ott, ahol nem folynak munkálatok. Az 1–4. osztályos diákjaink számára kaptunk helyeket, ezúton is köszönetet mondok a kollégáknak, akik helyet biztosítottak számunkra” – mondta az oktatási intézmény vezetője, aki az önkormányzat irányába is köszönetét tolmácsolta, meglátása szerint pozitívum, hogy ennyire támogatják a tanügyet.

A Turóczi Mózes-iskolában ebben a tanévben 508 tanuló van beiratkozva, sajnos, a létszám csökkent az előző évhez képest.
Az intézmény vezetője szerint a kényszer online-oktatási rendszer nem vezet jóra, már kommunikációs gondokat észlelnek a gyerekeknél, tehát jó lenne, ha minél hamarabb vissza lehetne térni a hagyományos oktatáshoz, mert hanem gondok lesznek.

Hozzászólások