Felhívás!

Jelentkezőket várnak

Jelentkezőket várnak

Az Erdélyi Lovaskaszkadőr Egyesület kilencedik éve rendez lovastábort gyerekeknek Lemhényréten, ahol a kalandra vágyó résztvevőket az elméleti és gyakorlati lovasoktatás mellett kreatív programok és túrázás várja.

Idén már négy „visszavadító tábort” tartott Ugron Attila és felesége, Orsolya. „Az erdő szélén, távol a lakott területektől választottuk ki a táborhelyet, hiszen a táborozás a természetközelségről szól”, véli Attila. A folytatásban elmondta, a hat nap alatt a gyerekek egy új, részben telefonmentes környezetbe, új közösségbe kerülnek, együttműködnek a többiekkel, barátságok szövődnek, és ez, úgy vélik, a későbbiekben javukra válik. Augusztus 19–24. között rendezik az idei utolsó tábort, amelyre augusztus 10-ig várják a 6–15 éves jelentkezőket. Emellett az augusztus 10–11-én rendezendő Háromszéki Lovasnapokon díjmentes részvételt lehet nyerni a tombolasorsoláson.

Az első nap az ismerkedés jegyében telik el, amikor a gyerekek egymással és a lovakkal barátkoznak, majd kezdődnek az egyénre szabott lovasedzések. „Fontos, hogy a gyerekek minden lovon lovagolnak a hét folyamán, hiszen minden lónak más a jármódja”, hangsúlyozta Attila. Ha az időjárás épp nem kedvez a lovaglásnak, elméleti oktatás zajlik, hiszen, amint Attila mondta, „jó, ha a gyerek tudja, melyek a nyereg részei, mi az ülőfelület, a térdtámasz, az első-, illetve hátsó nyeregkápa, a laza, illetve feszes zabla és szár, és az sem baj, ha tudják, a lónak nemcsak feje és lába van.” A lovasprogramok után csoportépítő játékokkal szórakoznak a táborozók. „Fontos, hogy segítsék csapattársaikat, érezzék, hogy bármennyire jók valamiben, ha nem támogatják gyengébb társukat, nem győzhet a csapat”, fejtette ki Orsolya.

Jelentkezni a 0751.608.707-es és 0746.605.698-as telefonszámokon lehet.

Hozzászólások