Felhívás!

Iskola igazán másképp

Iskola igazán másképp

Nem olyan rossz a helyzet vidéken, ami az iskolai távoktatást illeti, mint sokan esetleg gondolnák. Kőröspatakon és Kálnokon például, ahol a tanulók háromnegyede roma származású, a gyerekek kétharmadát „érik el” távoktatásban.

Ez egy új, érdekes módszer, a gyerekek szeretik – mondja Váncsa Eszter. A kőröspataki Kálnoky Ludmilla Általános Iskola igazgatója szerint a körülményekhez képest viszonylag sok gyerekkel sikerül tartani a kapcsolatot.

– Ez egy iskola másképp, igazán másképp. A gyerekeknek még tetszik is, aligha „hiányoznak” többen, mint máskor. Minden évfolyamnak, beleértve az óvodásokat is, meg van a saját zárt csoportjuk, és igenis folyik a munka. A képességvizsgára készülő nyolcadik osztályosok rendszeresen kidolgozzák és visszaküldik a tanárok által kiadott feladatlapokat, de a többi osztályokban is dolgoznak – mondja az igazgató.

Hozzáteszi: a tanulók mintegy kétharmadát sikerül rendszeresen elérni. Van egy „nagyon szegény” réteg, akiknek sem telefonjuk sem táblagépjük nincs, de a többségük „megjelenik az órán”.  Az utasításoknak megfelelően csak az anyag elmélyítése folyik, és „valamikor be kell pótolni” a második félévből elmaradt órákat, de egyelőre az ismétlésen van a hangsúly.       

Hozzászólások