Felhívás!

Idényzáró vadászbál

Idényzáró vadászbál

Február 29-én a többéves hagyományt követve ezúttal is vadászbállal zárta az idényt a bodoki vadászegyesület. Az alkalomhoz illően feldíszített helyi kultúrotthonban ilyenkor összegzik és értékelik ki az elmúlt idényt a vadászok és hajtók.

A bodoki és dálnoki vadászterület és vadászcsoport egyesítésével kilenc éve létrejött Bodoki Vadász és Halász Sport Egyesület ünnepén Fodor István köszöntötte az egybegyűlteket. Az egyesület elnöke kihangsúlyozta a vadállomány megőrzésének és gondozásának fontosságát, valamint kitért a kilövési engedélyekre és a vadkárokra vonatkozó törvénykezés, a bürokrácia útvesztőire is és az egyesület anyagi helyzetére. „Vadászok vagyunk. Számunkra a vad nem ellenség, hanem együtt élünk velük. Mi, vadászok egy család vagyunk, egyet kell értsünk. Arra kérem minden vadászkollégámat, hogy mindannyian közösen, felelősségvállalással viszonyuljunk az egyesület sorsához” – fogalmazott Fodor István.

A folytatásban a türelemért és megértésért mondtak köszönetet a vadászok és hajtók a hozzájuk közelállóknak. „Ez a vérünkben van, nem tudunk szabadulni tőle. Ezt szeretjük” – hangzott el az indok. Az eseményen jelenlevők gyönyörű felvételeket bemutató dokumentumfilmet tekinthettek meg, majd a Gyufa (Pittyes 2es és Gyufa) művésznévre hallgató komikus előadása szórakoztatta a hallhatóságot.

Hozzászólások