Főzött a lovagrend

Főzött a lovagrend

Múlt kedden karitatív tevékenység zajlott a kovásznai Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központban, mert a Szent Gellért Erdélyi Lovagrend őszi, „tanévkezdő” babgulyásra hívta az otthon lakóit.

A többéves hagyománynak eleget téve, a Szent Gellért Erdélyi Lovagrend tagjai a tanévkezdés alkalmával finomsággal kedveskedtek a gyermekvédelmi központ lakóinak, a babgulyást Thiesz János, a lovagrend tagja, valamint neje, Katalin készítették.

– Az idei babgulyásba próbáltunk valami újdonságot vinni, így édes chilivel fűszereztük – részletezte Thiesz János, megjegyezve, hogy közel 50 személyre főztek.

A hagyomány szerint a lovagrend tanévkezdéskor és zárókor is főz az otthon lakóinak, pár hónappal ezelőtt, az évzáró alkalmával pityókatokányt készítettek. Kolozsi István otthonvezető köszönetét fejezte ki a finomságért. Természetesen a lovagrend nem csak ezzel támogatja a gyermekvédelmi központot, az évek során nem egyszer adományoztak élelmiszereket, tisztítószereket. Jánó Árpád, a Szent Gellért Erdélyi Lovagrend kormányzója kérdésünkre elmondta: fontosnak tartják a nehéz sorsú gyerekek megsegítését a jó cél és a karitatív tevékenység érdekében.

Hozzászólások